Helyi közélet

2018.04.08. 13:58

Választás 2018 - Azok is szavazhatnak, akiknek a lakcímkártyáján a közterület korábbi elnevezése szerepel

Budapest - Azok a választópolgárok is szavazhatnak, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket.

Budapest - Azok a választópolgárok is szavazhatnak, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket.

A választási eljárási törvény szerint a választópolgár a lakcímét vagy a személyi azonosítóját igazolja a szavazatszámláló bizottság előtt. Ha a választópolgár lakcímkártyája az adott közterület korábbi elnevezését tartalmazza, a személyi számát tartalmazó hatósági igazolvánnyal igazolhatja magát.

A szavazás napján is nyitva vannak este hét óráig a kormányablakok és az okmányirodák, hogy az országgyűlési választással összefüggésben segítsék a személyazonosságot igazoló okmányok megújítását, kiváltását, cseréjét és pótlását.

Vasárnap kizárólag a lakcímkártya pótlására, a lejárt érvényességű, szavazásra jogosító személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély helyett korábban igényelt és már elkészült okmányok kiadására, valamint ideiglenes személyi azonosító igazolvány kiállítására van lehetőség.

- MTI -


[related-post post_id="3820943"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában