Helyi közélet

2018.05.26. 10:13

A felelős állattartás a táplálásnál kezdődik

Nyíregyháza - A felelős állattartás egyik leglényegesebb része a megfelelő életkörülmények biztosítása, legyen szó kutyáról, macskáról vagy bármilyen apró állatról.

Nyíregyháza - A felelős állattartás egyik leglényegesebb része a megfelelő életkörülmények biztosítása, legyen szó kutyáról, macskáról vagy bármilyen apró állatról.

Ehhez nagyban hozzájárul a táplálás – mi ebben segítünk a vásárlóknak – mondta el Horváth József. A Kurcz Állateledel Áruház tulajdonosa kifejtette: kollégáival azon dolgoznak, hogy az ehhez szükséges és már megszerzett gyakorlati tudást átadják a gazdiknak.

Tudomásul kell venni, hogy a kutyák és a macskák jó minőségű állati eredetű fehérje nélkül nem tudnak létezni" Horváth József

Szaktudás és tapasztalat

– A hobbiállat-tartásnak a táplálás nagy felelőssége, egyben lehetősége is. Érdekes megnézni, hogy Európában ez a szektor nagyon erős, éppen azért, mert a multinacionális cégek csak kirakják a polcra az árut, profitorientált módszerekkel és célokkal irányítják a vevőt egy-egy termékhez, de nem tudják mellé tenni a hiteles, szakmai tapasztalattal és tudással bíró szakembereket. A legjobb példa erre Franciaország, ahol felelős állattartók kizárólag szakboltokban vásárolják meg a legmegfelelőbb tápokat, kiegészítőket, felszereléseket. Európa keleti részén most alakul ki ez a szakmai csatorna, tíz-tizenöt éven belül már itt is jól fog működni.

– Az emberek jelentős hányada tehát ma még a bevásárlóközpontok kínálatából választja ki a kedvencének szánt táplálékot. Bedobják a kosárba a terméket, ami vagy megfelel a macskának, kutyának, vagy nem. Szerencsére már túl vagyunk azon a zűrzavaros időszakon, amikor olyan termékeket árusítottak, amelyek csak külsőre hasonlítottak állateledelre. Igenis tudomásul kell venni, hogy a kutyák és a macskák jó minőségű állati eredetű fehérje nélkül nem tudnak létezni.

– Olyan eledelt kell számukra biztosítani, ami illeszkedik az igényeikhez. Ehhez kell a szaktudás és a gyakorlat. Mi az állatok igényeihez igazítjuk a kínálatot és az ajánlást, amit melléteszünk.

- CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában