Helyi közélet

2018.05.24. 19:13

A varázslat maga a realitás

Nyíregyháza - Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet – a Virskynél a varázslat maga a realitás.

Nyíregyháza - Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet – a Virskynél a varázslat maga a realitás.

A fennállásának nyolcvanadik évfordulóját az idén ünneplő világhírű ukrán táncegyüttes évente csupán két hónapot tölt el Európában, de az együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik – hab a tortán, hogy Magyarország a turné egyik állomása. Az pedig, hogy új táncokat is láthatunk a színpadon, nagy kiváltság. A New York Times az alábbi kritikával illette az együttest: „Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!”

Értékmegőrző szellemiség

A Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes, látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalúsága, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky több mint hatvan országban vendégszerepelt már: felléptek többek között az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában és Japánban is. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt hosszú percekig a nagyszerű koreográfia láttán.

Egyedülálló produkció

A 84 táncosból álló világhírű társulat május 30-án Nyíregyházán vendégeskedik: a Móricz Zsigm0nd Színházban láthatja őket a közönség. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: Virsky – A név, amely átírta a tánctörténelmet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában