Helyi közélet

2018.05.17. 07:30

Átvenné az egyház a Nyíregyházi Egyetemet?

Nyíregyháza - Szerkesztőségünk nem hivatalos forrásokból olyan információkhoz jutott, hogy a Nyíregyházi Egyetem fenntartását az Evangélikus Egyház kívánja átvenni.

Nyíregyháza - Szerkesztőségünk nem hivatalos forrásokból olyan információkhoz jutott, hogy a Nyíregyházi Egyetem fenntartását az Evangélikus Egyház kívánja átvenni. Megkerestük az intézmény rektorát, Vassné dr. Figula Erikát, és kancellárját, dr. Kvancz Józsefet, tőlük kérve megerősítést vagy cáfolatot abban a kérdésben, van-e alapja a hírnek, a Nyíregyházi Egyetem vezetősége egyeztetett-e, tárgyalt-e ez ügyben az Evangélikus Egyházzal. Megkérdeztük továbbá, hogy amennyiben az Evangélikus Egyház és a Nyíregyházi Egyetem között fenntartói jogviszony jönne létre, milyen változást jelenthet a jelenlegi oktatási rendszerben.

Vassné dr. Figula Erika rektor szerkesztőségünknek küldött válaszában többek között ez áll: „Május 10-én a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselői látogatást tettek a Nyíregyházi Egyetemen, ahol az intézmény rektorát és kancellárját személyes találkozó keretében tájékoztatták arról, hogy a felsőoktatásban betöltött szerepvállalásuk jövőbeni erősítése okán benyújtották igényüket a Nyíregyházi Egyetem esetleges fenntartói jogának átvételére. A találkozón konkrét érdemi kérdések megtárgyalására nem került sor, fenti tárgyban a döntést az Emberi Erőforrások Minisztere jogosult meghozni” – olvasható a rektori válaszlevélben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában