Helyi közélet

2018.05.23. 10:47

Feledhetetlen élmények és programok a nyíregyházi gyereknapon

Nyíregyháza - Minden a gyermekekről szól vasárnap a megyeszékhely belvárosában.

Nyíregyháza - Minden a gyermekekről szól vasárnap a megyeszékhely belvárosában.

- Bár a gyermeknap bensőséges családi esemény, a nyíregyházi önkormányzat igyekszik minden évben egy kis plusz vidámságot csempészni május utolsó vasárnapján a kicsik ünnepébe. Az idén sem lesz ez másként, hiszen május 27-én délután felhőtlen kikapcsolódás, felejthetetlen élmények és különleges programok várják a kilátogató családokat a belváros több pontján – mondta el keddi sajtótájékoztatóján dr. Ulrich Attila. Nyíregyháza alpolgármestere kifejtette: a Kossuth téren 14 órától zene, tánc, bűvészmutatványok, interaktív műsor és lufihajtogatás, míg a Gyermekszigeten egész délután cukorágyú, arcfestés, kézműves foglalkozás szórakoztatja a gyermekeket.

Országos roadshow

A nagyobbak az OTP előtti téren kialakított pályán kipróbálhatnak egy ötven köbcentis motort, de a veterán autók szerelmesei se csüggedjenek, mert rájuk egy lábbal hajtható, retro Moszkvics vár egész nap a Talmácsi Ring jóvoltából. Közben a szökőkút mellett vízi sportok és játékok kínálnak garantált élményt és szórakoztató pillanatokat a bátor emberpalántáknak.

Dr. Ulrich Attila hozzátette: 2018 a családok éve, ennek apropóján indul egy országos roadshow, melynek első állomása a megyeszékhely. Az egészen kicsikkel szakképzett óvónők foglalkoznak a Bébi-szigeten, míg a nagyobbacskákat a logikai és szépségsátorban, a vállalkozó szelleműeket pedig Asterix és Obelix, azaz a gallok sportarénájába várják a szervezők. S hogy a délelőtt se teljen eseménytelenül, a kertvárosi piac mellett egész délelőtt tartalmas programokon vehetnek részt a városrészben élő családok.

KM


Városi gyermeknap

Május 27., vasárnap

Kossuth tér

14 óra: Vidám Manók Együttes, Lulu bohóc – lufihajtogatás és -osztás, 15 óra: RE-flex moderntánc stúdió, 15.25: Street Dance School Divattánciskola, 16 óra: Lulu bohóc zenés, interaktív műsora, 17 óra: Bűvészshow

Lulu bohóc – lufihajtogatás és -osztás, 18 óra: Handa-banda zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában