Helyi közélet

2018.05.16. 18:29

Jutalmat értek a pontok

Nyírtét - Immár nyolcadszor rendezte meg a nyírtéti Bónis Sámuel Általános Iskola a Bónis pontgyűjtő versenyét.

Nyírtét - Immár nyolcadszor rendezte meg a nyírtéti Bónis Sámuel Általános Iskola a Bónis pontgyűjtő versenyét.

Kitartás, szorgalom

Az iskola hagyományaihoz tartozik, hogy a második ­félévben több hónapon keresztül 17 különböző versenyen, vetélkedőn vesznek részt a gyermekek a szabad­idejükben: megünnepelték a magyar kultúra napját, a víz világnapját, valamint kü­lönböző szaktantárgyi versenyeken – matematika, magyar, biológia, angol – bizonyították rátermettségüket a fiatalok. A rendezvény célja, hogy minél kitartóbbak, szorgalmasabbak legyenek a tanulók.

Ezért a diákok a helyezésekért és a részvételért is kapnak pontokat, a legtöbb pontot gyűjtő gyermekek pedig kétnapos jutalomkiránduláson vehetnek részt. Izgatott szempárok várják mindig a jutalomkirándulásra bejutott gyermekek névsorának kihirdetését, s ez az idei évben is így történt. A győztes tanulók a napkori erdei iskola csodálatos környezetében tölthettek el két napot, ahol többek között íjászkodtak, cipót és pizzát sütöttek, éjszakai bátorság próbán felderítették az erdő rejtelmeit és próbára tették önmagukat.

Már várják a következőt!

A kirándulás költségeit az iskola gyermekszervezete és a nyírtéti önkormányzat támogatta. Élményekkel gazdagabban, vidáman tértek haza a diákok, és már alig várják a következő Bónis pontgyűjtő versenyt.

KM


A győztes tanulók

Dani Hanna, Kőhegyi Zsolt, Duleba Renáta, Puskás Laura, Kántor Mira, Pekk Barbara, Gulyás Liliána, Bodnár Vanda, Torkos Martin, Kőhegyi Máté, Bacsó Norina, Duleba Szabolcs, Jakab Zsombor, Korányi Kira, Pauliska Viktória, Mizsura Emma, Mizsura Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában