Helyi közélet

2018.05.08. 16:56

Késésben van néhány nyertes pályázat

Záhony - Záhony régi-új polgármestere bízik abban, hogy hatékonyan tud majd dolgozni az új testülettel.

Záhony - Záhony régi-új polgármestere bízik abban, hogy hatékonyan tud majd dolgozni az új testülettel.

Régi-új polgármestere van Záhonynak, hiszen a vasárnapi időközi választáson a szavazópolgárok úgy döntöttek, hogy az eddigi polgármester, Helmeczi László (független) legyen a jövőben is a város vezetője. A képviselő-testület tagjaira is szavaztak a város lakói. A legtöbb voksot kapott hat képviselő-jelölt lett az új testület tagja: Széplaki Ágnes (független), Lesku Miklós (független), Dóka János (Tegyünk Együtt Záhonyért), Farkas Gábor (Tegyünk Együtt Záhonyért), Szőgyényi Géza (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szekeres István (Tegyünk Együtt Záhonyért).

Van bőven tennivaló

Helmeczi Lászlót arról faggattuk, hogy újraválasztott polgármesterként mi a legfontosabb feladata.

– Először is hadd köszönjem meg mindenkinek a személyemre leadott voksokat. Korábban sokan jelezték, hogy majd támogatnak engem, de azt nem gondoltam volna, hogy a szavazópolgárok 82 százaléka fogja a nevem mellé tenni a jelet. Igyekszem majd meghálálni ezt a bizalmat. Az újság hasábjain hadd mondjak köszönetet Ádám Ilona jegyző asszonynak is, aki utolsó hónapokban lévő kismamaként még vállalta az időközi választás levezénylését. A vasárnapi szavazás eredménye három nap múlva emelkedik jogerőre, valószínűleg a jövő héten tartjuk az alakuló ülést. Van bőven tennivaló, hiszen a képviselő-testület feloszlatása miatt több feladat is eltolódott – magyarázta Helmeczi László, aki kitért a képviselő-testület új összetételére is.

Energetikai korszerűsítés

– Bízom benne, hogy az új képviselő-testülettel hatékonyan és eredményesen tudok majd együtt dolgozni. Van köztük olyan személy, aki rendelkezik képviselői múlttal, hárman pedig külső bizottsági tagok voltak, vagyis számukra sem ismeretlen ez a munka. – S hogy melyek a legfontosabb tennivalók? Először is vissza kell állítani a lakosság bizalmát a polgármester és a képviselő-testület iránt. Aztán vannak olyan nyertes pályázatok, amelyeket már be kellett volna indítanunk, ilyen például a 250 millió forint értékben megnyert humánszervezet-fejlesztési pályázat. Szintén minél hamarabb be kell indítanunk a 170 millió forint értékben elnyert energetikai korszerűsítési pályázatunkat is – tette hozzá a város vezetője.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában