Helyi közélet

2018.05.09. 13:30

Környezetbarát autók a kormányhivatal flottában

Nyíregyháza - Két elektromos Volkswagen-autóval bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal gépkocsiparkja, amelyet szerda délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megyeháza bejáratánál.

Nyíregyháza - Két elektromos Volkswagen-autóval bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal gépkocsiparkja, amelyet szerda délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megyeháza bejáratánál.

– A technológia nagyon komoly változásokon megy keresztül, és ezt mi követni akarjuk. Összesen 116 gépjárműből áll a megyei kormányhivatal flottája, ami ma két elektromos autóval lett gazdagabb – mondta Román István kormánymegbízott, mielőtt tett volna egy próbautat a város központjában. A másik kocsi kormányánál pedig Rozinka Zsolt Illés, a környezetvédelmi és természetvédelmi főosztály főosztályvezetője ült, mivel azt a járművet ők használják. Román István slusszkulccsal a kezében jegyezte meg a slusszpoént: – Ezzel az autóval már az új utat tapossuk! Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek, aki használja majd a kocsit, ezzel konkrétan Nyíregyházán belül a hivatali postajáratot működtetjük.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. az elektromos gépjárműtöltő infrastruktúra kialakításában kiemelkedő szerepet tölt be, valamint közreműködik az elektromos kormányzati flotta kiépítésében is.

– Társaságunk célként tűzte ki, hogy minél jobb feltételekkel szembesüljenek az elektromos autókkal közlekedők. Ezért több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdtük meg a megyei jogú városokban, az idegenforgalmi desztinációkban, a kormányhivataloknál, az országos főutak mentén, illetve Budapesten – említette dr. Ugron Gáspár ügyvezető igazgató. Hozzátette: – A Jedlik Ányos cselekvési tervben az szerepel, hogy 2030-ra az állami tulajdonú járműflotta 30 százalékának elektromos meghajtásúnak kell lennie. Vállaltuk, hogy országos szinten évente 100 elektromos autót szerzünk be, és helyezünk ki kormányzati háttérintézményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában