Helyi közélet

2018.05.18. 11:12

Lehullt a lepel: tizenegy új értékes személy és közösség

Nyíregyháza - Hagyomány, hogy a Városnapok programsorozat keretében emléklapot nyújtanak át a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan bekerült helyi értékek képviselőinek, értékgondnokainak.

Nyíregyháza - Hagyomány, hogy a Városnapok programsorozat keretében emléklapot nyújtanak át a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan bekerült helyi értékek képviselőinek, értékgondnokainak.

– Az értéktár bizottság folyamatosan figyeli, nyomon követi azokat a személyeket, akik olyan értékeket hordoznak, amelyek meghatározó jelentőséggel bírnak a megyeszékhely életében. Rengeteg kiváló egyéniség és közösség dolgozott eddig is a városért, ők mindannyian hozzájárulnak Nyíregyháza jó hírnevéhez – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester.

A bizottság az elmúlt évben a már meglévő huszonnyolc mellé a következő tizenegy nemzeti értéket vette fel a Nyíregyházi Települési Értéktárba: Szent Miklós-székesegyház, a Bessenyei György Irodalmi és Művelődési Társaság kultúraközvetítő tevékenysége, Kósa Ferenc filmrendező munkássága, „Hagyományok, becsület, elkötelezettség” – a Nyíregyházi Tűzoltóság tevékenységén keresztül, a Váci Mihály Kulturális Központ épülete, Rottaridesz István zászlós és Vágó József tiszthelyettes, Magyar Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett katonahősök végső nyughelyei az Északi temetőben, Hammel József Nyíregyházáról készített fotógyűjteménye, a Jóba család munkássága és a Jóba-nyomda produktumai, a Magyar Kodály Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tagcsoportjának munkássága, dr. Szilágyi Jenő birkózó sporttevékenysége és Elek Emil fotóművész Nyíregyházát ábrázoló fotógyűjteménye és munkássága.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában