Helyi közélet

2018.05.28. 17:57

Modellvasút-, mozdony- és fotókiállítás Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Mozdonyfesztivál részeként vasúttörténeti kuriózumokat láthatnak az érdeklődők.

Nyíregyháza - A Mozdonyfesztivál részeként vasúttörténeti kuriózumokat láthatnak az érdeklődők.

Egy hónapon át minden a mozdonyok varázslatos világáról szól a VOKE Vasutas Művelődési Házban: június 2-án kezdődik a Mozdonyfesztivál, melynek részeként modellvasút-kiállítás nyílik a Toldi utcai intézményben. A tárlatot csupán két napig, szombaton és vasárnap 10 és 18, valamint 10 és 16 óra között látogathatják az érdeklődők. H0-s mozdonyok, vonatok, szerelvények robognak végig a művelődési ház nagytermén. Sok új jelenet, de sok egyéb érdekesség is helyet kap a miniatűr világban.

Mozdonysimogató

Aki élőben is kíváncsi a mozdonyokra, belülről is megtekintheti, „megsimogathatja” június 2-án 10 órától a kiállított mozdonyokat a vasútállomás mellett található posta mögötti iparvágányon.

Volt egyszer egy kisvasút címmel kollégánk, Hoványi Péter fotóiból nyílik kiállítás szintén szombaton. A tárlat – ami július 2-áig látogatható – egy lassan feledésbe merülő vasút hétköznapjaiba és ünnepi pillanataiba enged bepillantást munkatársunk objektívjén keresztül.

A belépés a Mozdonyfesztivál programjaira ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában