Helyi közélet

2018.05.10. 13:20

Záhonyi kötetek a nagygéresi iskolába

Záhony - Két hete adományozási céllal Nagytárkányban, a napokban pedig Nagygéresen járt a záhonyi Dr. Béres József Kollégium küldöttsége.

Záhony - Két hete adományozási céllal Nagytárkányban, a napokban pedig Nagygéresen járt a záhonyi Dr. Béres József Kollégium küldöttsége.

A határvárosi látogatók a kiadók, magánszemélyek és a középiskolások által összegyűjtött tankönyvekkel, szépirodalmi és ismeretterjesztő kötetekkel, folyóiratokkal ajándékozták meg - ezúttal már harmadszor - a felvidéki Nagygéres magyar tanítási nyelvű alapiskoláját.

Az ezres lélekszámú, 80 %-ban magyar lakosú Nagygéresen 15 nevelő 80 tanulót palléroz délelőtt és délután. Pár éve szlovák nyelvű osztályok is indultak az iskolában. Kovács Tibor igazgató méltán mutatta büszkeséggel az elmúlt években szépen felújított épületegyüttest, melyet kívül belül a tisztaság és az otthonosság jellemez, valamint a már évtizede a település lakosaival közösen használt, ma is újszerű, az iskola területén megépített műfüves pályát.

56. alkalommal jártak külhonban

A mostani adományozás létrejöttét mások mellett a Dft-Hungária Kiadó, a SZAK Kiadó, a regikonyvek.hu és az antikvarium.hu internetes kereskedések, továbbá a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a fővárosi Béres Alapítvány és a Bacsó Futár Kft. segítette. A határvárosi küldöttség visszaútban megtekintette a nagykövesdi várromot, a közelében található műemlék katolikus templomot és a pácini várkastélyt is.

A Dr. Béres József Kollégium több mint két évtizede elindított karitatív kezdeményezése keretében eddig 56 alkalommal több, mint nyolcvan kárpátaljai, felvidéki és erdélyi tanodába jutott a záhonyi adományokból.

- Hudák Márk - Popovics János -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában