Helyi közélet

2018.06.28. 18:44

A farbalőtt ember is szóba került a Beregben

Vásárosnamény - Éjt nappallá téve dolgoztak a szervezők a Múzeumok Éjszakája sikeréért a Beregi Múzeumban.

Vásárosnamény - Éjt nappallá téve dolgoztak a szervezők a Múzeumok Éjszakája sikeréért a Beregi Múzeumban.

A szeles, borongós idő ellenére sok érdeklődőt vonzottak a programok a Tomcsányi-kastélyhoz. A Bereg Brass fúvósegyüttes indulókkal kezdte az estet (közben a konyhában szaporán szaggatták a nokedlit), majd a Bihari Banda folytatta, lendületes néptáncműsorral és folklór­bemutatóval mulattatták a közönséget.

Lóugrás a múltból

Az idei év központi eleme a család és a kultúra volt, így Filepné Kiss Renáta történész A farbalőtt ember és más történetek című előadása tökéletesen illeszkedett bele: a vásárosnaményi Eötvös-család múltját, érdekes történeteit mutatta be.

Varga János igazgató, etnográfus a korabeli beregi családok életéről tartott előadást Családi kör címmel, körüljárva a születés, a gyermek- és ifjúkor, valamint a halál témakörét is. A Lóugrás a múltból címmel régi ka­lendáriumok furfangos fejtörőin lehetett gondolkodni. Az idén sem maradtak el a katlanon főtt, kemencében sült népi ételek, a gyerekeket pedig a Színfolt Alkotókör tagjai arcfestéssel ajándékozták meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában