Helyi közélet

2018.06.14. 15:17

Bezár a Sóstói Múzeumfalu, hogy megújulhasson

Nyíregyháza - Tíz hónapig nem lesz látogatható a nyíregyházi skanzen területének nagy része.

Nyíregyháza - Tíz hónapig nem lesz látogatható a nyíregyházi skanzen területének nagy része.

Többféle szempontból nézve is hatalmas változás, fejlesztés előtt áll a Sóstói Múzeumfalu, s a TOP-os forrásból finanszírozott beruházás tulajdonképpen már el is kezdődött, derült ki az intézmény csütörtöki sajtótájékoztatóján, a Pálinkaházban.

– Egy olyan egyedülálló, régen várt kulturális innováció vette kezdetét, amely a legmodernebb nyugat-európai színvonalnak is megfelel – hangsúlyozta bevezetőjében dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere, majd hozzátette: – A 688 milliós pályázati és mintegy 100 millió forintnyi önkormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés érinti majd a falu raktárait, bejáratát és a központját, s folyamatossá válik az épületrekonstrukció is.

Mivel már nem sok idő maradt a 9 hektáros terület július elsejei bezárásáig a múzeumfalu munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a fennmaradó időt is vonzóvá tegyék a látogatók, és partnereik számára. – Június végéig folyamatosan táboroztatunk – sorolta a legfontosabb teendőket dr. Szabó Sarolta, az intézmény igazgatója –, több céges rendezvénynek is otthont adunk a Pálinkaházunkban, és június 23-án természetesen a sokak által várt Szent Iván-éji rendezvényünk se maradhat el, a már megszokott műsorelemekkel.

Mindezen túl az utolsó két hetet június 16-ától azzal teszik még vonzóbbá, hogy kedvezményes belépőjegyeket kínálnak.

Azt már Baloghné Szűcs Zsuzsanna mondta el a sajtótájékoztatón, hogy hatalmas médiakampányt indítanak még a fejlesztéseket megelőzőn, ugyanis tudni szeretnék, mit várnak el a látogatók a jövőben a múzeumfalutól. Remélik, hogy számtalan hasznos ötletet is kapnak, és a vendégek a vágyaikat és a kérdéseiket egyformán megfogalmazzák. Aki jegyet vált, egy kendermadzaggal átfűzött cetlire írva teheti közzé a véleményét, ezeket a pénztárral szembeni fára kell majd kifüggeszteni.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában