Helyi közélet

2018.06.26. 09:46

Bírósági titkárok a pulpituson

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken 2018. június 22-én megrendezésre került az Országos Pervezetési Verseny helyi selejtezője.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken 2018. június 22-én megrendezésre került az Országos Pervezetési Verseny helyi selejtezője.

A Nyíregyházi Törvényszék fogalmazóiból és titkáraiból alkotott három csapat mérettette meg magát a polgári anyagi- és eljárásjogi ismeretek, a tárgyalásvezetési technika területén, melynek keretében a versenyzőknek bíróként, ügyvédként, peres félként, illetve tanúként előre megadott, kártérítési jogot érintő jogeset alapján kellett számot adni tudásukról.

A versenyzők munkáját szakmai szempontok szerint értékelő zsűriben képviseltették magukat a törvényszék Polgári és Gazdasági Kollégiumának vezetői, illetve a Magyar Bírói Egyesület helyi szervezetének elnöke.

A verseny 1. helyezettje a Gazdasági Kollégiumba beosztott titkár által alakított „bíró” csapata lett, akik így képviselhetik a Nyíregyházi Törvényszéket a pervezetési verseny debreceni fordulóján.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában