Helyi közélet

2018.06.30. 15:50

Elismerték a közszolgálatot Szabolcs megyében

Nyíregyháza - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért-díjakat adtak át a megyeházán.

Nyíregyháza - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért-díjakat adtak át a megyeházán.

– A hivatalnokok azért dolgoznak, hogy ügyeinket zökkenőmentesen intézhessük, s elégedetten távozzunk. A szolgáltató közigazgatás menedzserszemléletű, jellemzően gyors, pontos tájékoztatásra, a határidők betartására, az akadálymentes ügymenetre törekvő. Fontos, hogy az ügyfelek érezzék, törődnek velük. Több ügyet elintézhetnek egy ablakban, vagy most már otthonról is, hiszen a digitalizáció a közigazgatásban lépett előre a legnagyobbat. Az átállás sok új feladatot, tanulást, mobilitást követelt meg a közszolgáltatásban dolgozóktól, s a köztisztviselők becsületesen helyt álltak. Felkészült kollégáink 80 százaléka diplomás. Szabadidejüket feláldozva – munka és család mellett – tanulnak, fejlődnek, s ezzel emelik a közigazgatás színvonalát is – fogalmazott meg dicsérő szavakat az ünnepen dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója. A jubileumi ünnepségnek – hiszen kereken húsz éve, 1998-ban ünnepelték először a köztisztviselőket – idén is a megyeháza adott otthont, ahol tíz köztisztviselő vehetett át elismerést.

Fotó: Dodó Ferenc

Tiszteletet érdemelnek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért-díjat, olyan személy kaphat, aki a közigazgatásban példamutató közszolgálati munkát, vagy elismerésre méltó tudományos, oktatói, tájékoztatói tevékenységet végzett, s hosszabb időszak alatt a Magyar Közigazgatási Kar és a Tagozat működtetése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytat, vagy folytatott.

– A jelenlévők között sok ismerős arcot látok, jegyzőket, járási hivatalnokot, a közért dolgozó köztisztviselőket, akiknek a munkájára méltán lehetünk büszkék – folytatta a kormányhivatal főigazgatója, s hozzátette: – Július elseje valóban a mi napunk, a „közszolgák” napja, mert ugyanekkor ünnepeljük Semmelweis születésének napján az egészségügyben dolgozókat is.

Fotó: Dodó Ferenc

Magasra került a mérce

– Hasonlóan az orvosokhoz, mi is esküt tettünk arra, hogy a köz javát szolgáljuk. A köztisztviselőink vállalták, hogy segítik a megyénk 229 településén élő 600 ezer ember életét. Anyagi és erkölcsi elismerésük magasabb szintre emeli megbecsülésüket – emelte ki a főigazgató, s hozzáfűzte: – a kitüntetés magasra teszi a mércét és felelősséggel jár. A következő évben önök példaként állnak munkatársaik előtt – szólította meg a főigazgató a díjazottakat, akik között voltak humán, oktatási, szociális közigazgatásban, és az elsőfokú önkormányzati szférában dolgozók.

KO


A kitüntetettek

Almássy Istvánné főmunkatárs, Encsencsi közös Önkormányzati Hivatal Penészleki Kirendeltség; Blazsán Jánosné ügyintéző, Magyar Államkincstár megyei igazgatósága;

Czikóné Ling Mária osztályvezető, megyei kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Hatósági Főosztálya Gyámügyi és Igazságügyi Osztály; Fehérné Nagy Ildikó csoportvezető, vezető főtanácsos, Nyírbátori Polgármesteri Hivatal;

dr. Hadi Béla osztályvezető, megyei kormányhivatal Nyírbátori Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály; Kovács Józsefné osztályvezető, megyei kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály; Monostori Ibolya osztályvezető, megyei önkormányzat Költségvetési Osztály; Ráczné Sári Anna köztisztviselő, Gégényi Polgármesteri Hivatal; Szabóné Molnár Margit köztisztviselő, Hodászi Polgármesteri Hivatal;

Takácsné Lőkös Mária vezető főtanácsos, megyei kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály;

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában