Helyi közélet

2018.06.19. 11:02

Megmérettetnek bakon és nyeregben

Nyírbátor - Hétvégén a lósport és a kultúra lesz a főszereplő a nyírbátori Fedeles Lovardában.

Nyírbátor - Hétvégén a lósport és a kultúra lesz a főszereplő a nyírbátori Fedeles Lovardában.

Ahol a lovassport és a kultúra összekapcsolódik, ott garantált a kikapcsolódás: június 23–24-én, a Bátori Lovas Napokon erre számíthatnak a látogatók. A programok szombaton nyolc órakor szabadidős ügyességi és amatőr díjugrató versennyel kezdődnek, déli tizenkét órától pedig a regionális megmérettetéssel folytatódnak. Ugyancsak 12 órától a Míves Kezek Társulata arcfestéssel, kézműves foglalkozással, népi játékokkal, mesterségbemutatóval, ugrálóvárral és kisvonattal várja a legkisebbeket.

Délután a debreceni Country Company az amerikai country-palettáról válogatott népszerű dalokkal, fel- és átdolgozásokkal, valamint saját szerzeményekkel szórakoztatja a látogatókat. Őket követik a szintén debreceni Mustang Country Club tagjai – vadnyugati hangulatot varázsolva a nyírbátori Fedeles Lovardára és környékére. A lendületes tánccsapat három éve alakult, s elmondásuk szerint a country zene és tánc szeretete viszi őket előre.

A nap záróprodukciója 20 órától a Mandala Dalszínház Sólyom szárnyán című zenés történelmi áttekintése rock­operáinkon, filmzenéinken keresztül a honfoglalástól napjainkig Sasvári Sándor főszereplésével.

Bemutatók, koncertek

Vasárnap délelőtt fél tíztől kulturális műsorral, a Nyugdíjas Határőrök Énekkarának és a nyírbátori alapfokú művészeti iskola néptánccso­portjának előadásával hangolódhatnak a fogathajtó versenyekre a látogatók, akik két forduló között betyáros lovasbemutatót tekinthetnek meg. Tíz órától a szombati kísérőrendezvényeken túl solymász- és díszmadár-bemutatón, valamint hőlégballonozáson vehetnek részt az érdeklődők. A civil szervezetek megmérettetése és az Iszkiri együttes produkciója után kihirdetik a két nap versenyeredményeit. Ki örömében, ki bánatában rophatja majd a Retroleum együttes koncertjére. A fiatal, dinamikus zenekar tagjainak fontos, hogy a retrót életben tartsák, így repertoárjukba olyan ismert előadók dalait válogatták be, mint az Illés, az LGT, a Bikini, az Edda, a Republic vagy a Hungária. A rendezvény zárásaként a Balkan Fanatik lép színpadra.

A 2002-ben alakult producerduó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik elképzeléseiket. A produkció célja zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.

A Bátori Lovas Napok egy program kivételével (a Mandala Dalszínház előadása) ingyenesen látogatható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában