Helyi közélet

2018.06.26. 16:15

Megyénk polgárőreit is jutalmazták Baján

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden idők eddigi leglátogatottabb polgárőrnapját rendezték meg június 23-án Baján, ahol dr. Pintér Sándor, Magyarország miniszterelnök-helyettese is megköszönte az önkéntes bűnmegelőzők munkáját, majd elismeréseket adtak át, amelyekből jutott Szabolcs-Szatmár-Beregbe is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden idők eddigi leglátogatottabb polgárőrnapját rendezték meg június 23-án Baján, ahol dr. Pintér Sándor, Magyarország miniszterelnök-helyettese is megköszönte az önkéntes bűnmegelőzők munkáját, majd elismeréseket adtak át, amelyekből jutott Szabolcs-Szatmár-Beregbe is. „Polgárőr Város” kitüntető címet kapott Ajak önkormányzata és az Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület, s miniszteri dicséretben és tárgyjutalomban részesült Sasvári Pál, a Mátészalka Közlekedési Polgárőr Egyesület elnöke.

Vámos György, a Kékcsei Polgárőr Egyesület elnöke a XXIV. Országos Polgárőr Napon a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át.

Mindenki elismerése

Vámos György az 1995-ben alakult Kékcsei Polgárőr Egyesület egyik alapítója, először gazdasági vezetőként tevékenykedett, majd amikor 2006-ban a korábbi elnök egyéb elfoglaltságra hivatkozva lemondott, a tagság őt választotta meg elnöknek.

– Ez az elismerés nem csupán nekem szól, úgy gondolom, az országos elnökség érdemkeresztje Kékcse minden polgárőrének munkáját ismeri el – mondta el Vámos György. – Büszke vagyok minden helyi polgárőr hozzáállására. A községünk nyugalmának biztosítása mellett rendszeresen segítünk baleseteknél a rendőröknek, tűzoltóknak, ha kell, forgalmat irányítunk, de ha szükséges, besegítünk a társegyesületeknek más községekben is – jegyezte meg az egyesület elnöke.

Szolgálat a Balatonnál

Az idei már a harmadik év, amikor megyénkbeli polgárőrök adnak szolgálatot a nyári időszakban a Balaton északi partján Gyenesdiáson.

Az első turnust az idegenforgalmi szezon kezdetére időzítették, öt megyei egyesület, Kékcse, Laskod, ­Anarcs, Kisvárda és Kemecse tizenegy polgárőre napi nyolc órában végez önkéntes munkát a Balaton partján. Nyár végéig heti váltásban adnak szolgálatot polgárőreink, biztosítva az ott nyaralók nyugodt pihenését.

Polgárőreink a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület felkérésére érkeztek a magyar tenger partjára és segítenek a helyi szervezetnek a szolgálatuk ellátásában, így Gyenesdiás strandján a nyári szezonban mindig lesznek Kelet-Magyarországról, akik segítik a helyiek munkáját – adta hírül a megyei polgárőr szövetség a honlapján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában