Helyi közélet

2018.06.15. 09:27

Támogatja a tehetséges hallgatókat a Nyíregyházi Egyetem

Nyíregyháza - Az első félévben 29 hallgatónak 1 millió 470 ezer forint támogatást ítélt oda a kuratórium.

Nyíregyháza - Az első félévben 29 hallgatónak 1 millió 470 ezer forint támogatást ítélt oda a kuratórium.

– Egyszeri, de mégis nagyon komoly segítséget jelent ez mindenkinek – mondta a városházán rendezett ünnepségen Kiss Bettina, aki már „rutinos és sikeres” pályázó, hiszen nem először kapta meg a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány támogatását.

– A Nyíregyházi Egyetemen osztatlan tanárképzésen magyar-rajz szakon tanulok. A művészetiben végeztem középiskolásként, majd egy évet alapszakon tanultam itt az egyetem, ezután váltottam a tanárképzésre – árulta el lapunknak Bettina, akihez ma már a magyar éppoly közel áll, mint a rajz. Ha végez az egyetemen, szeretne tanítani, a nagy álma pedig, hogy egyszer az egykori középiskolájában taníthasson.

A megyeszékhely önkormányzata 22 éve alapította a Rászoruló Hallgatókért Közalapítványt, s minden évben kétszer „egyszeri vissza nem térítendő támogatás” elnyerésére pályázhatnak az első diplomájuk megszerzéséért felsőfokú tanulmányokat folytató, legalább öt éve nyíregyházi lakcímmel rendelkező hallgatók.

Kovács Zoltán, a kuratórium elnöke csütörtökön, amikor átadta a 40-60 ezer forint közötti támogatást, hangsúlyozta, hogy a pályázat feltétele a jó tanulmányi eredmény. Május 7-éig 32 pályázat érkezett, ebből 29 felelt meg a feltételeknek, s az első félévben összesen 1 millió 470 ezer forint odaítéléséről döntöttek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában