Helyi közélet

2018.06.09. 14:48

Táncol, szaval, rajzol, énekel

Kisar, Fehérgyarmat - Eszter az iskolai énekkarral gyakran vesz részt különféle rendezvényeken.

Kisar, Fehérgyarmat - Eszter az iskolai énekkarral gyakran vesz részt különféle rendezvényeken.

Pár évtized alatt sokat változott a fiatal generáció. Ennek oka lehet az internet térhódítása, a számtalan – a fiatalság körében igen népszerű – elektronikai készülékek elterjedése, a média átformálódása, és még sok minden más.

Ennek ellenére még ma is akad olyan diák, aki céltudatosan gondolkodik, képzi, fejleszti magát, miközben igyekszik maga is lépést tartani a fejlődéssel. Ilyen diák a kisari Varga Eszter is, aki a tanulás mellett versmondó- és táncversenyekre is jár.

Költözés Érdről Kisarba

A tizenhárom éves leányzó már három éves kora óta – kisebb-nagyobb megszakításokkal – tanul táncot, amelyet még Érden kezdett el, s miután Kisarba költöztek, belépve a Street Dance School tánciskolába, folytatta e művészetet, amely egyben a hobbija is. Eszter kitűnő tanuló és tagja az iskolai énekkarnak is, amellyel gyakran vesz részt különféle rendezvényeken. Több csoportos, de egyéni sikert is elért már.

Első volt egy megyei rajzversenyen, és ez év áprilisában, Tiszavasváriban, a Revolution Dance Cup rendezvényén való fellépésük alkalmával csoportosan arany-, duóban, a barátnőjével pedig ezüst minősítést szerzett. Hasonlóan ismétlődött meg Fehérgyarmaton, a Nyárköszöntő Nemzetközi Művészeti gálán való fellépésük is, ahol ezenkívül versmondás kategóriában arany minősítést tudhatott a magáénak.

Vidám természet

Eszter a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulója.

Tanárai és szülei joggal lehetnek rá büszkék, hiszen az eredményei mellett pozitív gondolkodása és vidám természete példaértékű lehet más gyermekek számára is – tájékoztatta lapunkat Fecske László.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában