Helyi közélet

2018.06.29. 09:10

Vádat emelnek a nyíregyházi falakat összefirkálók ellen

Nyíregyháza - A rendőrök vádemelést javasolnak a három gyanúsított ellen.

Nyíregyháza - A rendőrök vádemelést javasolnak a három gyanúsított ellen.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 23 éves nyírturai lakos, valamint egy 23 éves és egy 27 éves nyíregyházi lakos ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint 2018. március elején több bejelentés is érkezett a rendőrkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettes festékkel fújt feliratokkal rongált meg köz- és magánépületeket. A rendőrség adatgyűjtést végzett és rövid időn belül beazonosította, majd 2018. március 8-án elfogta a feltételezett elkövetőket. A rendőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit a rendőrkapitányságra előállították, és rongálás elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a férfiak összesen 13 esetben rongáltak meg falfirka elhelyezésével köz- és magánépületeket, valamint reklámtáblákat Nyíregyházán. Egyikük lakóházában tartott házkutatás során a rendőrök több, feltehetőleg a bűncselekmények elkövetéséhez is használt festékes dobozt megtaláltak és lefoglaltak. A büntetőeljárás alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhettek.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3790469"]

[related-post post_id="3788733"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában