Helyi közélet

2018.07.20. 15:19

A költségvetésért felel

Nyírbátor - Rangos szakmai elismerést kapott a napokban Fehérné Nagy Ildikó, aki pályája kezdete óta a nyírbátori városházán dolgozik, mégpedig költségvetési területen.

Nyírbátor - Rangos szakmai elismerést kapott a napokban Fehérné Nagy Ildikó, aki pályája kezdete óta a nyírbátori városházán dolgozik, mégpedig költségvetési területen.

Büszke a kitüntetésre

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért Díjat a Magyar Közigazgatási Kar egyik tagozatának megyei szervezete adományozta nekem, büszke vagyok erre a kitüntetésre – fogalmazott lapunknak Fehérné Nagy Ildikó, akit arra kértünk, néhány mondatban mutassa be magát és a munkáját.

– Nem mindig költségvetési csoportnak nevezték ezt a szervezeti egységet, de a feladatköröm most is szinte ugyanaz, mint akkor, amikor kezdtem, azaz 1990-ben. A jelenlegi beosztásom költségvetési csoportvezető – kezdte Fehérné Nagy Ildikó, akiről a rövid beszélgetés során kiderült az is: a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, szereti a munkáját, ám nem nevezné magát karrieristának. – Nem tagadom, néha megfordul a fejemben, hogy egy multinál talán magasabb beosztásban is dolgozhatnék, de a család szempontjából minden így volt a legjobb – mondta a csoportvezető, aki szerint fontosak az anyagiak, de a pénz nem minden.

– Egyedül neveltem fel a két fiamat, akik ma már önálló életet élnek. Szerencsére sokat segítettek a szüleim, így tudtam azért a saját munkámra is koncentrálni – emlékezett vissza Fehérné Nagy Ildikó, majd újra a munkájáról beszélt.

– Egy köztisztviselőnek az a dolga, hogy az adott város vezetésének elképzeléseit kiszolgálja, előkészítse és végrehajtsa a testület döntéseit. Az másik kérdés, hogy mindezt a lehető legnagyobb szakmai meggyőződéssel, illetve megalapozottsággal kell tennünk. Kijelenthetem, hogy a városvezetés szinte minden esetben figyelembe vette a szakmai véleményemet – mondta.

Költségvetési csoportvezetőként bizonyára izgalmas feladat milliárdokkal „sakkozni”.

– Kívülről talán így tűnhet, de számomra nem jelent gondot. A hosszú évek alatt hozzászoktam, hogy milliárdokkal gazdálkodunk – fogalmazott Fehérné Nagy Ildikó, majd hozzátette: számára évről évre egyre inkább előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, ahogy az egészségének megőrzése is.

Csíksomlyón jártak

– Szeretek kirándulni, túrázni. Tagja vagyok egy természetjáró egyesületnek, legutóbb egy baráti társasággal, akikkel a kilencvenes évek óta járunk együtt túrázni, Csíksomlyón voltunk – beszélt a hobbijáról a csoportvezető.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában