Helyi közélet

2018.07.03. 15:32

A Pece-parti Párizsban volt vendég Nyíregyháza

Nagyvárad - Először vettek részt a szabolcsiak a Szent László Napokon.

Nagyvárad - Először vettek részt a szabolcsiak a Szent László Napokon.

Ady Endre a Pece-parti Párizsnak nevezte Nagyváradot, amely 6. alkalommal adott otthont a Szent László Napoknak. Fenyő Miklós, valamint csapata, a Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai koncertje zárta az egyhetes programsorozatot.

A rendezvényt a meglehetősen változó időjárás ellenére is feltűnően nagy érdeklődés övezte." Furkóné Szabó Marianna

Kelendő kiadványok

Az örökzöld slágerek előtt Zatykó Gyula főszervező elmondta: – Mozgalmas hét van mögöttünk: fociztunk, asztaliteniszeztünk, tornáztunk, a szebb Váradért virágot ültettünk, a környezettudatos Váradért szelektív hulladékgyűjtésbe kezdtünk. A múltunkra emlékeztünk a történelmi műsorokkal, ahová Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is hozzánk érkezett, és nagyon izgalmas előadást tartott. Rengeteg gyermekeknek és családoknak szóló program volt. A lovasprogramok jelentették a 6. Szent László Napok újdonságát.

A lakosság egynegyede magyar ajkú a Sebes-Kőrös parti városban, ami korábban Bihar vármegye központja volt. Nyíregyháza városa a vásárosnaményi Tourinform irodával és a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központtal közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye turisztikai kínálatát népszerűsítette.

– A rendezvényt a meglehetősen változó időjárás ellenére is feltűnően nagy érdeklődés övezte, hiszen Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai attrakcióiról, csomagajánlatairól szóló kiadványok szinte egytől-egyig elfogytak – újságolta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sikeres bemutatkozás

– A figyelemfelkeltő stand vonzotta a látogatókat. Különösen a gyerekeket fogta meg a „Helló Nyíregyháza” fotófal, az állatpark fehér tigrises jelmeze mellett a legnagyobb népszerűségnek a LEGO játszóház örvendett. A Nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai először vettek részt a nagyváradi rendezvényen. A sikeres bemutatkozás után reméljük, hogy még több turista érkezik majd városunkba, és tovább nőnek a román vendég- és vendégéjszaka számok a kereskedelmi szálláshelyeken.

KM


Nagyvárad testvérvárosai

  • Ceyrat (Franciaország)
  • Coslada (Spanyolország)
  • Givatayim (Izrael)
  • Linköping (Svédország)
  • Mantova (Olaszország)
  • Debrecen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában