Helyi közélet

2018.07.31. 09:32

Anyatejes táplálás: védelem és teljes érték

Nyíregyháza - A babák számára az anyatejes táplálás a legideálisabb a tápanyag-összetétel miatt, ezért ajánlják legalább hat hónapig a kisbabák anyatejes táplálását.

Nyíregyháza - A babák számára az anyatejes táplálás a legideálisabb a tápanyag-összetétel miatt, ezért ajánlják legalább hat hónapig a kisbabák anyatejes táplálását. A női tejben cukrok, fehérjék, zsírsavak és ásványi anyagok találhatók, ezen felül immunglobinokat tartalmaz, amelyek az immunrendszer optimális működéséhez járulnak hozzá, és ellenállóbbá teszik a kicsik szervezetét a különböző fertőző betegségekkel szemben.

1992-től augusztus elsején tartják világszerte az anyatejes táplálás világnapját, más néven a szoptatás világnapját. Ekkor indított átfogó programot az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

Várják a kismamákat, apukákat

Számos programmal várják az érdeklődőket augusztus 1-jén, szerdán 10 órától, az anyatejes táplálás világnapja alkalmából a Jósa András Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának újszülött részlege és a Nyíregyházi Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban.

Az osztályon körbevezetik a kismamákat és bárkit, aki kíváncsi a várandósággal és a szüléssel kapcsolatos tájékoztatókra.

Hiteles információk első kézből

Több téma között szóba kerül a szülőszobai „aranyóra”, az újszülött részlegen az első szoptatásról, a császáros őrzőben a korai mellre helyezésről, a gyermekágyas részlegen pedig az első napok nehézségeiről, és azok megoldásairól tudhatnak meg minden fontos információt a résztvevők – tájékoztatta lapunkat a kórház. Mindez azért is lényeges, mert rengeteg ember szeretne hiteles információhoz, ismeretekhez jutni; a nyílt napon lehetőség lesz arra, hogy az érintettek a szakemberektől informálódhassanak a legfontosabb kérdésekben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában