Helyi közélet

2018.07.06. 15:52

Először kapta kórházi dolgozó a Frigyesi József díjat Kisvárdán

Kisvárda - Kisvárda Város Önkormányzata négy évvel ezelőtt /19/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelet értelmében, hat szakmai díjat alapított, melyet a városban dolgozó magánszemélyeknek adományoz a különböző szakmák elismeréséül.

Kisvárda - Kisvárda Város Önkormányzata négy évvel ezelőtt /19/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelet értelmében, hat szakmai díjat alapított, melyet a városban dolgozó magánszemélyeknek adományoz a különböző szakmák elismeréséül.

Frigyesi József Díj adományozható azon magánszemélynek, aki városunkban kiemelkedő teljesítményt ért el az egészségügy területén

Kisvárda – Ebben az évben már negyedszer tartottak városi ünnepséget a július elsejei, köztisztviselői és Semmelweis nap alkalmából. A ma délelőtt /július 6–án/ megtartott városi ünnepségen, a Városháza dísztermében Leleszi Tibor polgármester ünnepi beszédében köszöntötte a kisvárdai közszolgálati és egészségügyi dolgozókat, majd átadta a Frigyesi József és a Kastal Ferenc városi díjakat.

Az első munkahelye

Frigyesi József díjban részesült a Felső–Szabolcsi Kórház dolgozója, Dr. Veres Eleonóra, aki 1991–ben vette át diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Az egyetemi tanulmányok befejezése után a kisvárdai kórházban kezdte orvosi pályáját, és mindmáig első munkahelyét mondhatja magáénak. Egy évig az Intenzív terápiás osztályon végezte munkáját, majd a Neurológiai osztályon folytatta pályafutását. 1996–ban szerezte meg neurológiai szakvizsgáját. Érdeklődési köre a népbetegségnek számító agyi keringési zavarok, főként a stroke, másrészt a Parkinson–kór felé irányult. 2005–ben adjunktusi, majd 2008–ban főorvosi kinevezésben részesült. 2011–ben vette át mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi diplomáját. Ezután kinevezték a kórház Rehabilitációs osztályának neuro–rehabilitációs részlegvezető főorvosának. Itt elsősorban agyi történésen átesett, operált, illetve mozgásszervi panaszokban szenvedő betegek rehabilitációját végzik. 2017.01.01–én a Felső–Szabolcsi Kórház orvosigazgatói, majd 2017.03.01–én a 100 ágyas Rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosi kinevezését vehette át.

Dr. Veres Eleonóra főorvos a szakmában mindig a maximumra törekszik, pályája során folyamatosan lépést tart a szakma újdonságaival. A gyakori ügyelet és a sok beteg ellátása mellett is az új eljárások megismerése, a szakma elméletének és gyakorlatának nyomon követése természetes feladat számára. Szakmai fejlődése érdekében folyamatos önképzést folytat, szakmai fórumokon rendszeresen részt vesz, tudományos értekezleteken előadóként és társszerzőként egyaránt szerepelt. Munkatársaival évek óta kölcsönös megbecsülésen alapuló kollegiális viszonyt tart fenn. A rábízott betegek tisztelik, időt, energiát nem kímélve áll betegei rendelkezésére. Mindig is szerette a kihívást, ezért az új diagnosztikus és terápiás eljárások alkalmazása elől soha nem zárkózott el. A szakirodalomban leírt eseteket és a tudományos üléseken elhangzottakat igyekezett figyelemmel kísérni és a gyakorlatban is alkalmazni. Angol nyelven társalgási szinten beszél. Munkáját szorgalom, pontosság, és szakmai igényesség jellemzi, a betegek és munkatársai szeretik és tisztelik, a kisvárdai kórház megbecsült és elismert dolgozója. Munkája elismeréseként a kórház vezetése 2014–ben Semmelweis emlékéremmel jutalmazta. Magas szakmai munkája, hivatása iránt érzett elkötelezettsége, a betegekkel tanúsított empátiás készsége példaértékű. Segítőkészsége, derűs egyénisége révén a betegek és kollégái körében egyaránt népszerűségnek örvend.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában