Helyi közélet

2018.07.16. 11:18

Hüvelyk Matyi és a spárga tengeralattjáró

Nyíregyháza - Négy új előadás is készül a Burattinó Bábszínház műhelyében.

Nyíregyháza - Négy új előadás is készül a Burattinó Bábszínház műhelyében.

A meglepetések évadával várja a Burattinó Bábszínház a kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket és minden mesekedvelő érdeklődőt októbertől. A négy új bemutatóra már megkezdték a bérletezést a bábszínház játszóhelyén. Új rendezőt is avat a társulat Tóth Károly színművész személyében.

Jövő tavasszal szervezik az I. Burattinó Bábjátékos Napokat a nyíregyházi óvodásoknak, de az általános és középiskolások sem maradnak pályázat nélkül: a fiatalok jelentkezhetnek a májusban rendezendő Készíts bábreklámot újrahasznosítható hulladékokból! elnevezésű megmérettetésre. A reklámoknak kapcsolódniuk kell a környezettudatos életvitelhez. Ezen túl terveznek angol nyelvű, interaktív előadást és szerveznek kézműves foglalkozásokat is. A nyíregyházi előadások mellett több meghívásnak is eleget tesz a Burattinó Bábszínház, többek között fellépnek ősszel az Óbudai Kulturális Központban, amire a nagy sikerű bábjátékot, a Jancsi és Juliskát viszik.

Új időpontban is

Természetesen nyáron sem maradunk bábszínház nélkül, hiszen július 11-étől már nemcsak hétvégén, hanem szerdánként 10 órától is várják lelkes közönségüket.

KM


Tervezett premierek az új évadban

Misi és Samu: A mese az életben maradásról és helytállásról szól. Főszereplői Misi és Samu, a két kismókus, akik újfent bebizonyítják, hogy a testvéri szeretet mindent legyőz. Rendező: Kerekes János, bemutató: 2018 október.

Mese az erdőről: A világirodalom egyik legszebb meséjében – amit Wass Albert jegyez – az emberek szívébe az igazi kincseket, a Jóságot, a Szeretetet és a Békességet teszik bele az angyalok. Az öreg Csönd, a szellő és az angyal meséje a Látóembereknek szól, akik megőrizték gyermekkoruk szívbeli érzékenységét, s gyermekeiket Látógyermekké tudják nevelni. Rendező: Tóth Károly, bemutató: 2018 december.

Hüvelyk Matyi: A történetben Hüvelyk Matyi megígéri nagyapónak, hogy addig nem nyugszik, amíg vissza nem hozza azt a csodálatos búzaszemet, amit az ördögök fejedelme rabolt el tőle. Kalandok sora vár rá. Rendező: Kerekes János, bemutató: 2019 február

Spárga tengeralattjáró: Hogy mit keresnek a verebek a víz alatt? VII. Moszat királyt, a zöldalgák urát, aki tönkreteszi, fojtogatja a vizek lakóit. Na és hogyan merülnek a mélybe a verebek? Hát spárga tengeralattjárón! A gyerekek pedig velük tartanak, mert Békés Pál mesés, zenés darabjának nézői egyben a játék résztvevői is; rajtuk múlik, sikerül-e megszabadítani a vízi világot a moszat-rémuralomtól. Rendező: Tóth Károly, bemutató: 2019 április.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában