Helyi közélet

2018.07.02. 16:38

Időjárás-jelentés – 2018. július 2.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Az elmúlt 24 órában nem történt változás kontinensünk időjárásában. Franciaország feletti középponttal légörvény található, amelynek hatására - a napsütést követően - nagy területen heves záporok, zivatarok alakulnak ki Délnyugat-, Nyugat-Európában. Egy másik ciklon - aminek a középpontja a Kelet-európai-síkság északi részén van - a balti államokban, illetve Oroszországban okoz többfelé esőt, helyenként heves zivatart. E légörvény területén a leghűvösebb az idő, Fehéroroszországban mindössze 10, 16 fok közötti a maximum. Ezzel szemben a mediterrán térségben és Franciaországban 27, 35, Európa nagyobb részén pedig 20, 26 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. A Kárpát-medence fölé kedd estig kissé melegebb levegő érkezik, ezért erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn és kedden is sok lesz a napsütés, kissé több felhő a délnyugati, illetve hétfőn az északkeleti tájakon is várható, de csapadék sehol sem valószínű. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24, 28 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában