Helyi közélet

2018.07.14. 13:26

Irodalmi alkotótábort szervezett a folyóirat

Nyíregyháza - Az írások megadott témák, hívószavak alapján születtek, majd közösen értékelték azokat.

Nyíregyháza - Az írások megadott témák, hívószavak alapján születtek, majd közösen értékelték azokat.

A napokban ért véget A Vörös Postakocsi első irodalmi alkotótábora Tállyán, melyet a folyóirat szerkesztői szerveztek az áprilisban meghirdetett „Mutasd, mit írsz!” pályázat legjobbjai számára. A tábor résztvevői zömmel 17–25 év közötti, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó fiatalok voltak.

Szeminárium és műhelymunka

Az első napon a József Attila-díjas író, költő, Kemény István tartott szemináriumot a résztvevőknek, majd műhelymunka következett. A három nap során a fiatalok a Kürti László által vezetett líra, illetve a Kulin Borbála által irányított próza szekcióban mutatták meg a megadott témákra, hívószavakra született alkotásaikat. Az írásokat a tábor résztvevői közösen értékelték, ami alapján alkotótábori díjakat osztottak ki a szervezők.

Nyúl-díj a legnagyobb „ugrásért”

– A líra kategória első helyezettje Majláth Ákos, a második Majláth Dániel, a harmadik pedig Viktor Anna lett, míg a próza kategória első díját Csordás Bence vehette át.

A Vörös Postakocsi Nyúl-díját, mely egy valóságos házinyúl volt, Molnár Katalin nyerte el, ugyanis ő mutatta fel a legnagyobb minőségi ugrást az írásaival a három nap alatt.

– A díjazott alkotások hamarosan olvashatóak lesznek a folyóirat honlapján – tájékoztatta lapunkat Kürti László szerkesztő.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában