Helyi közélet

2018.07.31. 10:33

Járműszentelés Baktalórántházán

Baktalórántháza - Szent Kristóf vigyáz mindazokra, akik útra kelnek.

Baktalórántháza - Szent Kristóf vigyáz mindazokra, akik útra kelnek.

Ragyogó karosszériájú autók és motorok, valamint azok utasai – felnőttek és gyermekek – álltak sorban a római katolikus templomkertben Baktalórántházán, azon a gépjárműszentelésen, amelyet Szent Kristóf napja alkalmából rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

A szertartáson Lázár István római katolikus plébános, kanonok atya és Miló Miklós görögkatolikus parochus, esperes atya megszentelte és megáldotta a járműveket, és azok utasait. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) kezdeményezésére immár ötödik éve, hagyományőrző szándékkal rendezik meg ezt az eseményt, amelyre minden évben egyre többen jönnek össze, és az idén a személyautók mellett motorok, illetve motorosok is voltak. Az esemény hírére nem csak helyből, de a szomszédos településekről – Nyírkércsről, Nyírjákóról, Laskodról, Apagyról is jöttek gépjárművek és sofőrök – tájékoztatta lapunkat az eseményről Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában