Helyi közélet

2018.07.31. 10:53

Kincskeresés a kemecsei hittantáborban

Kemecse - A fiatalok bibliai témájú feladatok megoldásával juthattak el az egyik állomástól a következőig.

Kemecse - A fiatalok bibliai témájú feladatok megoldásával juthattak el az egyik állomástól a következőig.

Az idén is rendezett napközis hittantábort a Kemecsei Római Katolikus Egyházközség és a Kemecsei Katolikus Családok Egyesülete a már megszokott környezetben, a római katolikus plébánián. Az egyesületi forrásból és a Nemzeti Együttműködési Alaptól elnyert támogatásból megszervezett tábor 26 gyermekkel indult, majd a jókedv és a sok színes program további 3 érdeklődőt csalogatott az 5–15 éves fiatalok közé.

– A reggelek közös imádkozással kezdődtek, ezután következtek a foglalkozások, a vallási és egyéb szabadidős tevékenységek. Tamás László helyi plébános atya a templomi séták alkalmával bemutatta templomunkat és tábori szentmisét tartott. A bibliai napon együtt játszott, beszélgetett a gyerekekkel Gyetkó László dombrádi plébános atya – elevenítette fel a tábor életét lapunk számára Sztupáné dr. Ignéczi Mónika a Kemecsei Katolikus Családok Egyesülete képviseletében.

Derelye és krumplilángos

– A táborozás teljes hetében színes, tartalmas programok vártak a gyermekekre. A tábor első napján az ismerkedős, bemutatkozós játékok megalapozták az egész heti jó hangulatot. A gyerekek kézlenyomatával tábori jelkép készült, egész héten aszfaltrajzokkal színesítették a plébánia udvarát. Az ügyes kezűek gyöngyöt fűztek, fűzfavessző koszorúból ajtódíszt készítettek, míg az ügyesebb lábú fiúk és lányok a helyi műfüves pályán mutathatták be, hogy milyen jól tudnak focizni.

A kemecsei Isi-tónál a gyermekek kincsvadászaton vettek részt, bibliai témájú feladatok megoldásával juthattak el egyik állomástól a következőig. A kincsvadászat elején motorcsónakáztak, majd önvédelmi foglalkozást tartott nekik a helyi karateszakosztály. A tábor konyhájában is tevékenykedtek a diákok, az egyik délelőtt az ebédhez ők maguk készítették el a derelyét és a krumplilángost az Aranyeső klub közreműködésével.

A remény zöld színében

– A tábori hét fő eseménye a Máriapócsra és a Pócspetribe szervezett buszos kirándulás volt, ahová a gyerekeket a szüleik, nagyszüleik és az egyházközség hívei is elkísérték. Velünk tartott Szabados Viktor nyírturai görögkatolikus parókus atya is. Összesen 57-en érkeztünk meg Máriapócsra a feltámadás és a remény zöld színében, egyesületünk egyenpólójában. A nemzeti kegyhely nevezetességeit az Emánuel Zarándokközpont idegenvezetőjével közösen tekintettük meg.

– A nemrég felújított római katolikus templomot a 87 éves Pásztor Károly atya mutatta be nekünk. Ezután meghódítottuk a máriapócsi kilátó tornyot, majd finom ebéd és fagyizás következett. Ebéd utáni szabadidejüket a megyénkben egyedülálló, Noé bárkája játszótéren tölthették el a gyerekek.

KM


Lelket tápláló előadás

– Máriapócstól pár kilométerre található az alig 1600 lelket számláló Pócspetri, Tamás László atyánk szülőfaluja – folytatta Sztupáné dr. Ignéczi Mónika.

– A templomnál Szenes István plébános fogadott bennünket, akiről megtudtuk, hogy a Pócspetriben székelő Vianney Testvérek szerzetesrend elöljárója. A 600 éves Szent Kereszt felmagasztalása templomban lelkünket tápláló előadást tartott. Megtekintettük Jézus Krisztus keresztfájának darabjait tartalmazó ereklyét. A kirándulás igazi lelki feltöltődés volt mindannyiunk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában