Helyi közélet

2018.07.06. 08:24

Megalapozatlan volt a felmentő ítélet

Nyíregyháza - Új eljárást kell lefolytatni a korábbi vezérigazgató ügyében.

Nyíregyháza - Új eljárást kell lefolytatni a korábbi vezérigazgató ügyében.

Az Egészségügyi Holding Zrt. korábbi főigazgatóját – Mangol Csilla, a szerk. – érintő büntetőeljárásról tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő.

– A volt főigazgatóval szemben a Nyíregyházi Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat, melynek lényege abban foglalható össze, hogy a vádlott indokolatlanul drágán vásárolt orvosi gázokat a nyíregyházi kórház számára, noha tisztában volt vele, hogy egy másik cég jóval olcsóbban szállítaná ugyanezeket a gázokat.

A vád szerint több mint 11 millió forint vagyoni hátrány keletkezett így a kórháznál. Az első fokon eljáró Nyíregyházi Járásbíróság egyetértett az ügyészséggel, és a vádirat szerint mondta ki bűnösnek a vádlottat a hűtlen kezelésben, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságban vezető tisztségviselő legyen.

Másodfokon folytatódik

– A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat felmentette, mert úgy látta, hogy a bűncselekmény elkövetése nem bizonyított. E másodfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezéssel élt a Debreceni Ítélőtáblához. A Debreceni Ítélőtábla a napokban meghozott végzésében megállapította, hogy az ügyészség fellebbezése alapos, és a Nyíregyházi Törvényszék felmentő ítélete megalapozatlan.

Az ítélőtábla előírta, hogy a törvényszéknek új eljárást kell lefolytatnia, melyben a tanúkat és a szakértőket meg kell hallgatni, ismertetni kell az okirati bizonyítékokat, és a bizonyítékok közötti minden ellentmondást fel kell oldani. A büntetőeljárás tehát a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik a másodfokú tárgyaláson – tudatta lapunkkal a sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában