Helyi közélet

2018.07.09. 11:24

Mindenkinek szeretetet adott

Kótaj, Nyíregyháza - Dr. Tornay-Csomor Klára főorvosnő csodálatos ember volt, akitől csak tanulni lehetett.

Kótaj, Nyíregyháza - Dr. Tornay-Csomor Klára főorvosnő csodálatos ember volt, akitől csak tanulni lehetett.

Szomorú szívvel, megdöbbenve hallottuk a hírt, miszerint a múlt hónap közepén, életének 78. évében, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után hazatért teremtőjéhez dr. Tornay-Csomor Klára főorvosnő.

Sírig tartó barátság született

Az életünk úgy alakult, hogy 1969-ben költöztünk Kótajba, ahol 27 évet tanítottunk a férjemmel. Egy napon megismertünk egy kedves családot: Lipcsei Árpád református tiszteletest és kedves feleségét, dr. Tornay-Csomor Klárát, valamint a példás magatartású és kitűnő tanuló gyerekeiket: Klárikát, Ágit és Árpádot. A szülőkkel a barátság végigkísért bennünket az élet végéig. Ritkán találkozhatunk ilyen szeretetben élő, másokra odafigyelő emberekkel! Akik ismerték Klárikát, tudják, ő mindenkinek csak szeretetet adott.

Sokoldalú, művelt asszony volt. Szerette az irodalmat, a zenét, a képzőművészetet, a népművészetet. A barátságunk ideje alatt, a családi összejöveteleken, névnapokon, más események alkalmával nagyszerű háziasszonyként is megismertük őt, tőle csak tanulni lehetett. Tudáskincseit bőven osztogatta a kótaji embereknek.

Munkába menet sem pihent

Életének minden percét igyekezett aktívan kitölteni. A kisvonattal bejárt dolgozni Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba, még a vonaton is kézimunkázott. Hamar önállóságra nevelte a gyermekeit, lányainak volt kitől tanulni. A finom süteményeinek ízét sosem felejtem el…

Nagy űrt hagyott maga után

Őrzöm a kedves leveleit, lapjait. Sajnos, az utóbbi időben már csak telefonon beszélgettünk. Bizony, egyre csökken a kedves barátaink száma, az „ezüstkor” szedi áldozatait.

Ahogyan férjem, Horváth József írja az Évek mélyéről című költeményében: „Végigtekint évein az ember,/ leltárba seper örömet, bánatot,/ felemeli tűnt-évek mélyéről/ mi évtizedek emlékeként ragyog.”.

Klárikám, nagy űrt hagytál magad után, adjon az Isten örök nyugodalmat!

- Horváth Józsefné, nyugdíjas pedagógus, Nyíregyháza .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában