Helyi közélet

2018.07.20. 09:16

Napraforgó a kárpátaljai vendégházakra

Tivadar Kétnapos gyakorlati felkészítést tartottak Tivadaron a kárpátaljai vendégfogadók minősítéséért.

Tivadar Kétnapos gyakorlati felkészítést tartottak Tivadaron a kárpátaljai vendégfogadók minősítéséért.

A minőség minden turisztikai termék esetében meghatározó – ez volt a szlogenje a kárpátaljai falusi vendégfogadók minősítői képzésének Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében.

A beregszászi falusi vendégfogadó kurzus sikeres lezárása után a Kárpátaljai Turisztikai Tanács fontosnak tartotta a már évek óta dédelgetett tervének megvalósítását, miszerint a kárpátaljai falusi turizmus szállásai ugyanolyan minősítési tortúrán essenek át, mint a hazai szállások, és a kapott védjegy ugyan úgy szolgálja a turisták érdekét, mint bárhol Európában.

Nagyban növeli egy–egy szálláshely iránti bizalmat az a tény, ha nem csak a házigazda jelzi a szállás honlapján, hogy kiváló a szállás és szolgáltatás, hanem a szállás rendelkezik ugyanolyan paraméterek által minősítve és védjeggyel ellátva, mint a hazai falusi kínálat.

A régi szoros szakmai együttműködést kihasználva a Turisztikai Tanács a Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetével együttműködve június közepén kezdte el a kárpátaljai minősítők felkészítését. Az elméleti részt követően dr. Hanusz Árpád megyei elnök szervezésében Danó Sándorné és Körösi Miklósné megyei minősítők közreműködésével kétnapos gyakorlati felkészítést tartottak Tivadaron. A próbaminősítések és a szakmai tapasztalatok átadásában nagy segítséget nyújtott a Danó Porta, a Szatmárikum Vendégház és a Kuruc Vendégház. Ezek a védjegyes vendégházak biztosították azt a helyszint, ahol a leendő minősítők olyan tapasztalatra tettek szert, ami biztosítékként szolgál a kárpátaljai vendégházak sikeres minősítéséhez.

– A gyakorlati felkészítés során megismerték azokat a szempontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a minősítő meg tudja állapítani: az adott vendégház milyen napraforgós minősítést kapjon. Mester András, a Kárpátaljai Turisztikai Tanács elnöke elégedett volt a felkészítéssel, és sikeresnek tartotta a kétnapos gyakorlati munkát. Bízik abban, hogy ha a kárpátaljai falusi szállásokat is minősítik, akkor nő a turistákban a bizalom, és ezzel együtt a falusi turizmus szállásait igénybe vevő turisták száma is emelkedik – jegyezte meg Danó Sándor, aki otthonosan mozog a Danó Portán.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában