Helyi közélet

2018.07.21. 10:37

Tacskók randevúja a Tisza-parton

Dombrád - Bécsből is érkezett kutya a szabolcs-szatmár-beregi tacskótalálkozóra.

Dombrád - Bécsből is érkezett kutya a szabolcs-szatmár-beregi tacskótalálkozóra.

A dombrádi Tisza-parton először rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót. Közel kétszáz kutyabarát és hatvan tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges „virslikutyákat”. Volt közöttük pár hónapos és 12 éves is.

Minitárlat nyílt a fotókból

Eddig hazánkban csak Budapesten és Veszprémben rendeztek hasonló léptékű programot. A kutyák többsége szabolcsi volt, az állatok több mint fele Nyíregyházáról érkezett, de jöttek dakszlik Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, sőt még Bécsből is.

A versenyre beküldött fotókból minitárlat nyílt az esemény ideje alatt. A helyszínen is megmérettették magukat a tacskók, különböző kategóriákban rendeztek szépségversenyt. Sok kutya először járt vízparton, a gazdiknak jó volt látniuk, ahogy ismerkedik kedvencük az úszás örömeivel. Aki megunta a Tisza-partot, annak képzett kutya-fizioterapeuta tartott kutyamasszázs-, illetve gerinctorna-bemutatót. Az is kiderült, hogy a szabolcsi tacskótartók jótékony lelkek, mivel a Eszkuláp Egyesület standjánál csaknem 60 ezer forint adomány gyűlt össze a gazdátlan kutyusok számára. Volt, aki a szépségversenyen nyert tápját is felajánlotta a szervezet gondozásában lévő árva ebeknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában