Helyi közélet

2018.08.23. 10:09

A nyíregyházi fejlesztőmérnök indiai küldetése

Nyíregyháza - Csillag János a sonepati gyárban a gyártási folyamatok optimalizálására törekszik.

Nyíregyháza - Csillag János a sonepati gyárban a gyártási folyamatok optimalizálására törekszik.

A Continental nyíregyházi gyárában nem pusztán a járműiparnak fejlesztenek és gyártanak úgynevezett funkcionális komponenseket és rendszereket, hanem a kollégák külföldi szakmai tapasztalatszerzését is támogatják. Csillag János, a gyár vasúti légrugó területén dolgozó fejlesztőmérnöke jelenleg Indiában dolgozik. Decemberben bízták meg azzal, hogy a sonepati üzem az új termékkísérletekkel foglalkozzon, hozzájáruljon a gyártási folyamatok optimalizálásához. Úgy próbálja meg könnyebbé tenni a dolgozók munkáját, hogy közben ügyeljen a termékek minőségére.

– A feleségem, Tünde, aki orvos, velem tartott, és most olyan dolgokban mélyedhet el, amelyekre korábban nem tudott elég időt szánni: például önmagára, fotózásra, az indiai kultúra megismerésére. A helyi konyha is elbűvöli – nem hiába nevezik Indiát a fűszerek országának, ugyanazt az ételt elképzelhetetlenül sokféle módon tudják ízesíteni, és persze, a jógáról sem feledkezhetünk meg. Rengeteg a látnivaló, sok történelmi és kulturális örökség van az országban, amelyet tényleg érdemes felfedezni, megcsodálni hétvégenként. Remélem, hamarosan a Taj Mahalt is meglátogathatjuk Agrában, illetve az indiaiak szent zarándokhelyét, Haridvárt, ahol a Gangesz folyóban a mártózás felér a megüdvözüléssel.

– Az indiai kiküldetésem egyaránt nagyszerű lehetőség a szakmai és az emberi fejlődésre – nyugtázta Csillag János. – Nap mint nap új feladatok tárulnak elém, amelyeket örömmel oldok meg, miközben egyre jobban megismerem a segítségemre siető kollégákat, akik közül sokakat a barátomnak tekinthetek. és barátságukkal. Indiában nincs olyan, hogy jó vagy rossz, itt minden van, rengeteg átmenettel. A szép látvány együtt jár a szeméttel, a luxus a nyomorral, az erős spirituális hit a korrupcióval, a vallás a fejlődéssel, a bürokrácia a segítőkészséggel, a meleg az esővel, az omladozó épületek a színes tornyokkal. Nagy örömömre szolgál, hogy hamarosan a nyíregyházi kollégáim fogadhatják Nishant Gauravot, akivel jelenleg Sonepatban dolgozom együtt. Nishant segítségével ők is belekóstolhatnak az indiai kultúrába, az indiai kolléga pedig garantáltan számos érdekes élménnyel gazdagodhat Magyarországon.

- Ilosvaj Boglárka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában