Helyi közélet

2018.08.24. 16:14

Állami kitüntetést kapott

Nyíregyháza - Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Bartucz Péter erdészeti igazgató munkáját.

Nyíregyháza - Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Bartucz Péter erdészeti igazgató munkáját.

Az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartottak ünnepséget kedden Budapesten az Agrárminisztériumban, ahol dr. Nagy István agrárminiszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Bartucz Péter, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Gúthi Erdészet erdészeti igazgatója Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes, eredményes szakmai vezetői tevékenységéért.

Világhírű trófeák

Bartucz Péter 1979-ben kezdett el dolgozni a NYÍRERDŐ Zrt. jogelődjénél, a Felsőtiszai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaságnál. Három évvel később a Gúthi Erdészet igazgatója lett, és ezt a posztot töltötte be idei nyugdíjba vonulásáig. Irányítása alatt vált világhírűvé a Gúthi Vadászterület: 1991-ben és 2002-ben világrekord dámbikát hoztak terítékre, jelenleg az itt elejtett dámbikák trófeái a világranglista első három helyét birtokolják. Ez az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc-díját. Az elismeréssel az eredményes munka mellett a vadgazdálkodás, valamint a környezet- és természetvédelem összehangolását ismerték el.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában