Helyi közélet

2018.08.24. 11:20

Bikini és babgulyás várta a vendégeket Petneházán

Petneháza - A testvértelepülés, Avasújváros is képviseltette magát a petneházi rendezvényen.

Petneháza - A testvértelepülés, Avasújváros is képviseltette magát a petneházi rendezvényen.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Petneházán a III. Zöld-sziget fesztivált, mely egyre több rajongót vonz a megye minden részéből. Az első napon, szombaton először rendeztek nemzetközi íjászversenyt a településen, aztán a helyi öregfiúkkal mérkőzött meg a Petneháza SE csapata, este pedig Enyedi István szolgáltatta a talpalávalót.

Vasárnap látványos motoros felvonulással és bemutatóval kezdődött a program, melynek keretében csaknem száz motor dübörgése verte fel a falu csöndjét. Délután Gazdag Józsefné, Petneháza polgármestere és Majláth Gábor, a romániai testvértelepülés, Avasújváros polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, majd felléptek helyi és meghívott együttesek.

Beszínezték az égboltot

A tombolasorsolás után, melynek fődíja egy gáztűzhely volt, a Bikini együttes adott fergeteges koncertet a szépszámú közönségnek. A fesztivál tűzijátékkal és a Peterless együttes fellépésével zárult. A helyi lakosoknak a belépő árába egy tányér babgulyás is benne foglaltatott, a fellépők pedig megkóstolhatták a helyi nyugdíjasklub tagjainak legendásan híres töltött káposztáját is.

- Orémus Kálmán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában