Helyi közélet

2018.08.05. 15:43

Búcsú két nagyszerű sportembertől

Nyíregyháza - Hatalmas veszteség érte a megyei és az országos sportéletet, szombaton két korábbi remek sportember hagyott itt bennünket.

Nyíregyháza - Hatalmas veszteség érte a megyei és az országos sportéletet, szombaton két korábbi remek sportember hagyott itt bennünket.

Hetvenegy éves korában elhunyt Szalka Géza atlétika-edző, testnevelő tanár, aki igazgatója volt a Nyíregyházi Városi Sportiskolának (a jelenlegi Sportcentrum elődjének), korábban pedig megteremtette az alapjait a Vasvári Pál Gimnázium sporttagozatának, amely intézményben évtizedeken át tanított. Egyesületi és iskolai szinten is számos bajnoki cím fűződött a nevéhez, még az utolsó országos bajnokságán, amelyen júniusban részt vehetett is gratulálhatott tanítványának junior aranyérem megszerzését követően.

Ugyancsak szombaton, 85 éves korában hunyt el Máthé Dezső, korábbi röplabdázó, edző, nemzetközi minősítéssel rendelkező játékvezető és sportvezető, akit imádott sportágában mindenhol nagy szeretet és tisztelet övezett. Máthé Dezső fia és három unokája is élvonalbeli sportoló lett, a legkisebb, Dominik éppen a nemrégiben befejeződött szlovéniai U20-as kézilabda Európa-bajnokságon nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a magyar válogatottban.

Emléküket megőrizzük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában