Helyi közélet

2018.08.21. 10:35

Fényünnep Mátészalkán

Mátészalka - Az ország legkiválóbb művészei szórakoztatják a közönséget.

Mátészalka - Az ország legkiválóbb művészei szórakoztatják a közönséget.

Összeállt az idei Fényes napok programja: augusztus 23–25. között számtalan ingyenes kulturális és zenei programmal várják a kikapcsolódni vágyókat a fény­ünnep szervezői.

Csütörtökön 17 órától a zsinagógában Szilágyi Enikő ének- és színművész és Jan Moeyaert zongoraművész ad koncertet A sanzonok szárnyán címmel. Este nyolctól a rendezvénytérre hívja a közönséget a Zion Refresh zenekar, majd a Children of Distance lép színpadra 21 órától.

A Magyar Hollywood Tanács pénteken 17 órától a zsinagógában a Hollywoodi kulisszatitkokba enged bepillantást, míg a rendezvénytéren a Hórihorgas Hujákolók és a Garagulya Gólyalábas Kompánia játéka szórakoztatja a közönséget. A Szatmári Múzeumban 18.30-kor nyitják meg Asztalos Zsolt Munkácsy-díjas festőművész kiállítását. Este hét órától a Kossuth térre várják mindazokat, akik a Band of Streets show és egy varázslatos tűztáncbemutató után részesei szeretnének lenni a csodának, amikor a mécsestartó fiú szobra életre kel. Az elmaradhatatlan Fényes felvonulás végállomása a rendezvénytér, ahol 21 órától a Budapest Bár, a Kelet Brass Band és a Band of Streets koncertjét élvezheti a közönség. A tűzijátékot követően a Zuboly zárja az estét.

Mutatványosok délutánja

Utcazenészek, karikaturisták, bűvészek és mutatványosok lepik el szombaton délben a rendezvényteret, szórakoztató műsoraik után a mátészalkai művészeti együttesek bemutatóit láthatja a publikum 16 órától. A zsinagógában délután ötkor kezdődik Vándor Éva színművész előadása, amivel egy időben, a rendezvénytéren a Katáng ad koncertet a legkisebbeknek. Őket váltja a színpadon 18.30-kor a Cimbaliband és Danics Dóra, Keresztes Ildikó és zenekara 20 órától kápráztatja el a közönséget. Az idei Fényes Napoktól a Blahalouisiana koncertével búcsúzhatnak a látogatók.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában