Helyi közélet

2018.08.26. 16:03

Időjárás-jelentés - 2018. augusztus 26.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa időjárási térképét az Észak-Skandináviától a Kárpát-medencén át egészen a Földközi-tenger középső medencéjéig húzódó frontrendszer szeli ketté. A front mentén többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A front mögött áramló hűvösebb levegő hatására az elmúlt napokéhoz képest Nyugat-Európában lényegesen mérséklődött a meleg; a hőmérséklet csúcsértéke szombaton több helyen a 20 fokot sem érte el. A Pireneusi-félszigeten és a front előtt Dél- és Kelet-Európa legnagyobb részén azonban még kánikulai a meleg. Többnyire 25 és 30, a délebbi részeken 30, 35 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, Dél-Spanyolországban 39, 40 fokot is mérnek. Hétfő estig a hidegfront elhagyja a Kárpát-medencét, hétfőn már több órára kisüt a nap.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délután a nyugati határnál lehet helyenként kevesebb a felhő. Többfelé várható eső, zápor, az ország keleti felén néhol még zivatar. Hétfőn nyugat felől tovább csökken a felhőzet, a Dunántúlon már több, de délutántól keleten is néhány órára kisüt a nap. Hétfőn napközben főként a Tiszántúlon számíthatunk még elszórtan esőre, záporra. Az északi, északnyugati szél vasárnap megerősödik, a Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében viharossá is fokozódik. Hétfőn mérséklődik a légmozgás, csupán élénk lesz az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű, de a nyugati határnál 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 22 és 25 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában