Helyi közélet

2018.08.04. 11:48

Itt munkaeszköz a játék

Nyíregyháza - Nem érkeztek üres kézzel a visszajáró vendégek a nyíregyházi Csodavárba.

Nyíregyháza - Nem érkeztek üres kézzel a visszajáró vendégek a nyíregyházi Csodavárba.

– A masszírozó szőnyegen végighaladva, a talpon lévő idegek stimulálásával a kisgyermekek agyi funkciói fejlődnek, gyorsabban reagálnak az ingerekre, és dolgozzák fel a felfogott információkat – Kisari Károly, a Down Alapítvány elnöke éppen a fejlesztő eszközök hatásmechanizmusait ecsetelte az adományokat felajánló multinacionális cég munkatársainak, amikor megérkeztek a sajtó képviselői a nyilvános adományátadásra.

Játékból soha nincs elég

Az ajándékba kapott játékokat rögtön kibontották, a gyerekek nagy örömmel próbálták ki többek között a cupi labdákat, amely az egyik legújabb és legnépszerűbb készségfejlesztő eszköznek számít a fejlesztő pedagógusok körében. A tölcsér alakú, puha, összeilleszthető műanyagokat úgy használják, mint az építőkockát, 8 éves korig a térben tájékozódást és kreativitást segíti.

– Az elmúlt 7 év alatt a játékaink egy jelentős része már megkopott, miközben saját kasszából folyamatosan pótoljuk az új elemeket, megköszönjük a gumiabroncsgyártó multicég nagylelkűségét, hogy hozzájárultak a pedagógusaink által javasolt eszközöket megvásárlásához – mondta el Kisari Károly, s hozzátette: – A korai fejlesztő foglalkozásaink elképzelhetetlenek ezek nélkül az eszközök nélkül, a Montessori játékok széles tárháza segíti munkánkat és a gyerekek fejlődését.

– Több éve támogatjuk az alapítványt, mert úgy gondoljuk, a Csodavárban valóban történnek „csodák”, mintaértékű a szellemiség és az a tevékenység, amit az alapítvány képvisel – mondta dr. Nemes Attila gyárigazgató.

Gyarapodó telephelyek

Az alapítvány elnöke kiemelte: – Több ezer gyerek fordul meg évente a Csodavárban, ahol úttörő módon fogtak hozzá a Down-szindrómás, autista és a korai fejlesztésre szoruló gyerekek speciális terápiáihoz, a szervezet a megye több pontján tanácsadói hálózatot működtet annak érdekében, hogy a fejlesztésre szoruló gyerekeket és szüleiket segítsék, hiszen még mindig sokak kiesnek az ellátórendszer látóköréből, s később, 3-4 évesen már sokkal nehezebb behozni a lemaradást.

– Márciusban „kistestvérünk” született Budapesten, a fővárosi csodavárat fel­szereltük, s immár az ország több pontján segítjük felkészíteni a sajátos nevelési igényű gyerekeket az integrált oktatásra.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában