Helyi közélet

2018.08.16. 14:12

Komfortos élettér az „aprónépnek”

Nyíregyháza - Hamarosan birtokba vehető valamennyi felújítás alatt álló bölcsőde és óvoda Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Hamarosan birtokba vehető valamennyi felújítás alatt álló bölcsőde és óvoda Nyíregyházán.

. Két felújítás alatt álló intézményben – az Őzike Bölcsődében, majd a Búzaszem Nyugati Óvoda székhelyintézményében – tartott szemlét csütörtökön dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, ahová a kivitelező cég vezetőjén kívül Andó Károly városi képviselő, iskolaigazgató is elkísérte. A városvezető ezúttal is arra volt kíváncsi, hol tartanak az alapvetően befejezés előtt álló felújítási munkálatok, s mi, hogyan valósult meg a tervekből.

A két intézmény annak a programcsomagnak a része, amelynek keretében három bölcsőde – a 16-os számú Aprajafalva, a 9-es számú Micimackó, az 5-ös számú Őzike Bölcsőde – és hat óvoda – a Búzaszem Nyugati Óvoda székhely-, és városmajori tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda székhely és Kikelet tagintézménye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda székhelyintézménye, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda telephelye – válik modernebbé és családbaráttá. A város a bölcsődékre 237,9 millió forint támogatást nyert pályázati úton, az óvodákra korszerűsítésére pedig 700 milliót fordíthat bruttóban.

Az őzike Bölcsőde egyébként már július végén megnyitotta kapuit, csupán néhány gondozási egység, a konyha és az irodák kivitelezése nem fejeződött be még. Ami pedig a Búza utcai intézményt illeti, ott 85 százalékos a készültség, de szeptember 3-án már gond nélkül fogadni tudják az épület aprócska lakóit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában