Helyi közélet

2018.08.30. 11:22

Megkoronázott évtizedek

Nyíregyháza - Az Arany Érdemkereszt birtokosa, Huray Gábor a 30 éve tartó bizalomra legbüszkébb.

Nyíregyháza - Az Arany Érdemkereszt birtokosa, Huray Gábor a 30 éve tartó bizalomra legbüszkébb.

„Az alkotó ember az egyik legértékesebb nemzeti kincsünkké vált. Ők hazánk versenyképességének, gazdasági növekedésének hajtóerői, az innováció személyes képviselői, azok a tehetségeink, kiválóságaink – mondhatnám, értékalkotóink –, akik megmutatják Magyarország tudását, erejét és jövőjét” – fogalmazott az augusztus huszadikai, nemzeti ünnep alkalmából mondott beszédében az Innovációs és Technológiai Minisztérium dísztermében dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, aki ezt követően állami kitüntetéseket adott át.

A legnagyobb elismerés

A kitüntetettek sorában megyénk is képviselve volt: Huray Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület elnöke „A térség fejlődéséhez hozzájáruló, magas színvonalú szakmai és aktív társadalmi tevékenysége elismeréseként” a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át a minisztertől.

– Természetesen nagyon örülök e magas állami kitüntetésnek, amit kétségkívül némi büszkeségre is okot ad. Ám számomra az igazán jóleső érzés és megtiszteltetés, hogy az IPOSZ tagjaként működő Nyíregyházi Építőipari Ipartestületnek 30 éve elnökeként tevékenykedhetek, és az iparos társadalom, azon belül is a mikro- és kisvállalkozások érdekeit képviselhetem.

– Ugyanezt teszem mint alelnök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában is. Szóval annál nagyobb elismerést, mint hogy az iparos társadalom szakmabeli tagjai három évtizede feltétel nélkül megbíznak bennem, úgy gondolom, nem is érhetnék el – nyilatkozta Huray Gábor, majd megjegyezte: kezdetben 800, jelenleg 50 fő alkotja az ipartestületet, amelynek anyagi biztonságát az elmúlt években sikerült hosszú távra megteremteni.

Három a magyar igazság

A 2018-as év kivételesen sikeresnek bizonyul az elismerésekben igazán nem szűkölködő Huray Gábor számára. Az eredetileg víz-, fűtés- és gázszerelő mester, aki ipartestületi és kamarai tisztségviselőként hosszú éveken át tevékenykedett a szakmai utánpótlás eredményes képzése érdekében, az idén háromszor ünnepelhetett. Március 15-én a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület az egyesület által alapított legmagasabb szakmai (gyémánt kézműves mester) kitüntetésben részesítette, májusban az MKIK elnökének aranyérem elismerését vette át. Az augusztus 21-ei Szent István napi díszünnepség – mondhatni – megkoronázta az eddigieket.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában