Helyi közélet

2018.08.29. 17:54

Ott voltunk a Partiumi Magyar Napokon is

Szatmárnémeti - A jó kapcsolatnak köszönhetően egyre több romániai turista érkezik a megyeszékhelyre.

Szatmárnémeti - A jó kapcsolatnak köszönhetően egyre több romániai turista érkezik a megyeszékhelyre.

Az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben a 17. Partiumi Magyar Napokon mutatkozott be Nyíregyháza.

– A Kossuth-kertben megrendezett programon a várost a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a Nyíregyházi Értéktár, valamint a Jósa András Múzeum képviselte – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a nyíregyházi TDM ügyvezetője.

A TDM a szokásos turisztikai invitáló anyagokon kívül az állatkert oroszlán figurájával és Lego sarokkal szórakoztatta a legkisebbeket, míg a Jósa András Múzeum res­taurátorai kézműves foglalkozással és kisebb ajándékokkal várták a gyerekeket. A vasárnapi rosszabb idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Szabolcs Néptánc Együttes fergeteges műsorára.

Tirpák Fesztivál

Nyíregyháza és Szatmárnémeti közös pályázatának következő állomása Nyíregyháza lesz. A szeptember 22–23-ai Tirpák Fesztiválon a szakma és amatőr főzőcsapatok készítik a hagyományos tirpák ételeket és mérik össze tudásukat. A színpadon pedig színes programok várják az érdeklődőket.

– A több éve tartó intenzív romániai marketingtevékenységnek köszönhetően a romániai vendégéjszakák száma folyamatosan emelkedik. Az idei év első félévében 6,71 százalékkal növekedett a tavalyi első hat hónap adataihoz képest – mutatott rá az eredményekre Furkóné Szabó Marianna.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában