Helyi közélet

2018.08.19. 15:06

Sokat tett Nyírbogátért

Nyírbogát - A fáradtság és a meghátrálás sosem szerepelt a szótárában.

Nyírbogát - A fáradtság és a meghátrálás sosem szerepelt a szótárában.

Az élethosszig tartó tanulás és tanítás mintaképeként tekintenek Nyírbogáton Molnár Zsoltné Zsukk Valika tanárnénire, akinek lelkiismeretes és sokszínű munkásságát a nagyközség ünnepnapján, az idei Bogáti Forgatagon Nyírbogát Nagyközségért Emlékéremmel ismerték el.

– Egykor én is diákja voltam a helyi általános iskolának, ahol immár negyven éve tanítok. A bátori Báthoryban érettségiztem orosz tagozaton, majd a gyerekek, a tanítás iránt érzett ragaszkodásom a pedagógusi pálya felé vezérelt. Mialatt Nyírbogáton napközis csoportot vezettem, tanító szakon tanultam a nyíregyházi tanárképzőn – mesélte a kitüntetett, aki felismerve a kor elvárásait, folyamatosan képezte magát, oktatásokon, konferenciákon vett részt.

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán például német műveltségi területen szerzett képesítést, így már idegen nyelvet is taníthatott. Diákjai eredményesen szerepeltek, dobogós helyezéseket értek el a megyei és körzeti versenyeken.

Osztályfőnöki feladatai mellett magyar nyelv és irodalmat, rajzot, technikát és német nyelvet tanított, az iskolai és községi ünnepségek szervezéséből is kivette a részét. Az alapfokú művészeti oktatás vezetőjeként éveken át a zene, a tánc és képzőművészet is az élete része volt, a „Nyírbogáti Iskola Tanulóiért” alapítvány tagjaként a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeket támogatta.

Nem volt könnyű, de megérte

Újabb szakvizsga, megbízott igazgatóhelyettesi tisztség, bővülő feladatkörök, újabb egyetemi évek – hogy csak címszavakban említsük Molnár Zsoltné pályafutásának újabb fejezeteit.

– Azt csak a családom tudja, mennyi aggódás, izgalom kísérte végig ezt a kitartó munkát, amellyel mindig a legtöbbet és a legjobbat akartam adni a munkatársaimnak, a tanítványaimnak, a község közösségének. Sokszor betegen, erőt nem kímélve tanultam, tanítottam, adminisztráltam, szerveztem. Nehéz volt, de megérte – summázta a sokoldalú Valika, aki egy személyben feleség, családanya, nagymama, pedagógus, népművelő és rendezvényszervező.

A nyugdíjas évek koronázzák meg immár ezt a tartalmas életutat.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában