Helyi közélet

2018.08.10. 07:42

Tábor a „hűvösben”: börtönt is látogattak

Tiszalök - Miután az első rendezvény bevált, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet második alkalommal szervezte meg nyári gyermektáborát az intézet munkavállalói gyermekeinek.

Tiszalök - Miután az első rendezvény bevált, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet második alkalommal szervezte meg nyári gyermektáborát az intézet munkavállalói gyermekeinek.

– A nagy sikerű családbarát program két héten keresztül biztosította a gyermekek napközbeni felügyeletét – újságolta Pappné Baranyi Edina büntetés-végrehajtási főhadnagy, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense.

Tábor az intézetben

– Évek óta dolgozunk azon, hogy minél több családbarát programot biztosítsunk dolgozóinknak. Bálokat, kulturális kirándulásokat, családi napokat, ünnepségeket is szervezünk, a legnépszerűbbnek a tavaly megszervezett nyári tábor bizonyult. Az idén közel 30 gyermek vette igénybe a két hétig tartó szolgáltatást. Az elsődleges célunk az volt, hogy a szülőket tehermentesítsük, és hosszabb időre biztonságban tudhassák a gyermekeiket. A tábor azért is nevezhető rendhagyónak, mert a helyszíne az intézet területén belül volt, a kicsik a szüleikkel együtt érkeztek meg reggelente és a munkaidő végén közösen hagyták el az intézetet.

– A csoport 3-tól 12 éves korú résztvevőkből állt, akiknek napközben biztosítottuk az ellátást, látogatást tettek a Jósa András Múzeumban, múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Vasvári Pál Múzeumban, kézműveskedtek, voltak fürdőzni és tanyalátogatáson is.

A táborhoz nagyon sok segítséget kaptunk az intézet vezetőségétől és munkatársainktól, de több cégtől és egyesülettől is.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában