Helyi közélet

2018.08.13. 09:01

Tüntetnek az anarcsi feldolgozó üzem előtt

Anarcs, Kisvárda - A gazdák véleménye szerint: kirívóan alacsony a felvásárlási ár.

Anarcs, Kisvárda - A gazdák véleménye szerint: kirívóan alacsony a felvásárlási ár.

A múlt pénteken hivatalossá vált az ipari alma felvásárlási ára, amely (hogy finoman fogalmazzunk) alaposan felbosszantotta a megyei almás gazdákat.

Rögtönzött gazdafórum

Lapunk tudomására jutott, hogy emiatt a vásárosnaményi és a kisvárdai gazdálkodók vasárnap délelőtt rögtönzött gazdafórumot tartottak; ezt megerősítette szerkesztőségünknek Bori Vilmos is.

– Az egyik megyebeli üzem 13 forintos ipari alma felvásárlási árral jött elő. Úgy gondoljuk, ez még az önköltségi ár fedezésére sem elég, azaz méltánytalannak tartjuk. Vasárnap délelőtt körülbelül kétszáz környékbeli gazdálkodóval együtt összegyűltünk, egyeztettünk, és igyekeztünk megoldást találni erre a nem éppen ideális piaci helyzetre. Abban maradtunk, hogy hétfőn reggel hét órakor találkozunk a Kisvárda és Anarcs közt található üzem bejárata előtt, és békésen demonstrálunk. Nevetséges a mostani ár. Azokat a gazdálkodókat, akik a korai érés miatt már leszedték a gyümölcsöt, igyekszünk mi magunk kárpótolni, de nem szeretnénk, ha bárki is bevinné ilyen áron az almát – mondta lapunknak vasárnap délután Bori Vilmos.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában