Helyi közélet

2018.09.13. 11:09

A kártyával jóval könnyebb lesz majd az adminisztráció

Nyíregyháza - Nyereményekkel ösztönzik a horgászok őszi regisztrációját.

Nyíregyháza - Nyereményekkel ösztönzik a horgászok őszi regisztrációját.

Mint a horgászok körében már ismert, szeptember 1-jétől megkezdődött a Magyar Horgászkártya regisztrációja. A januártól kötelező kártya legfontosabb tudnivalóiról kérdeztük meg Fesztóry Sándort, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetségének ügyvezető igazgatóját.

– A Magyar Horgászkártya most egy alapdokumentum, s általa – a majd hozzá kapcsolódó informatikai fejlesztésekkel, elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan – egyszerűbbé és gyorsabbá, átláthatóbbá válik az ügyintézés és az adminisztráció, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadása is. Minden papír alapú okirat megszűnik, s minden adatot a kártya fog tartalmazni. A horgász regisztrációja után a kártyát elkészíti a Magyar Nemzeti Bank, s a horgász majd postai úton kapja meg a banktól a kártyát. Mindennek az átfutási ideje 2-3 hét. A kártya egyszeri, a teljes, 5 éves érvényességi időre szóló regisztrációs díja 2200 forint lesz.

– A horgászegyesületeknél vannak a regisztrációs pontok, illetve online is lehet regisztrálni, de az egyesületi tagság akkor is kötelező. Természetesen lehet a megyei horgászszövetség irodájában is regisztrálni, az itt dolgozó munkatársak készségesen segítenek az ügyfélszolgálati időben. Hogy a MOHOSZ elkerülje a 460 ezer horgász januári rohamát, elindította az őszi regisztrációt. Ösztönzésként a 2018. szeptember 1. és 2018. december 5. között regisztrálók között 15 millió Ft értékben 100 jelentős nyereményt sorsol ki.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában