Helyi közélet

2018.09.21. 18:53

A megbecsülés a legjobb motiváció

Nyíregyháza - Mintegy háromezren vettek részt pénteken a megyei kormányhivatal családi napján a Nyíregyházi Állatparkban.

Nyíregyháza - Mintegy háromezren vettek részt pénteken a megyei kormányhivatal családi napján a Nyíregyházi Állatparkban.

Hamarabb befejezték a munkát pénteken a megyei kormányhivatal dolgozói. A munkaidő-kedvezménnyel persze nem önhatalmúlag, hanem „főnökük”, a Román István kormánymegbízott engedélyével éltek, aki kifejezetten buzdította munkatársait arra, hogy tegnap délután (házas)társukkal és gyermekeikkel ellátogassanak a Nyíregyházi Állatparkba. Magyarország legnagyobb vidéki turisztikai látványosságának szívében ugyanis családi napot szervezett számukra a hivatal a családok évében, a közösségépítés jegyében, hagyományteremtő szándékkal.

Mindenki munkája fontos

– Jó néhány közösségi programon tapasztalhatták már meg a dolgozóink, gondoljunk csak a bálokra, sportnapokra, karácsonyi ünnepségre, milyen felüdítő és közösségépítő érzés, ha olykor az ügyintézők a hivatali órák után is, kötetlenül kikapcsolódva, akár családostól is örülhetnek egymás társaságának – fogalmazott a családi nap megálmodója, Román István. A megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: egy hivatal akkor működik jól, ha a kollégáit megbecsüli, és ezt megfelelő módon, rendszeresen ki is fejezi feléjük. – Fontos, hogy mindenki lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végezze a munkáját, összetartó, egymást segítő, ügyfélcentrikus kollektívában – tette hozzá.

Biczi Orsolya miniszteri biztos beszédében rámutatott: a kormány sokat tett azért, hogy tartalmilag és minőségileg is megújuljon a magyar az államigazgatás. – Célunk, hogy aki belép a hivatalok, kormányablakok ajtaján, szolgáltatásként élje meg az ügyintézést, amit az ott dolgozók gyorsan, pontosan és hatékonyan végeznek el. Ehhez azonban megbecsült dolgozókra, összetartó csapatra, családbarát munkakörnyezetre, ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre van szükség.

Fókuszban a család

Dr. Szabó Tünde államtitkár köszöntőjében a család, a figyelem és szeretet mindennapi megnyilvánulásainak fontosságára, végül az infrastrukturális fejlesztésekre hívta fel a figyelmet, amelyek szintén „az emberekért, a családokért vannak”.PI

KÉPALÁ: A hagyományteremtő szándékkal, közösségépítő céllal meghirdetett családi rendezvényen Gajdos László, az állatpark igazgatója (jobb szélen), Román István kormánymegbízott (hátul, középen), dr. Szabó Tünde államtitkár, Biczi Orsolya miniszteri biztos (a mikrofon előtt) és Szőcs Géza miniszterelnöki kulturális főtanácsadó (balról a második) is köszöntötte a hivatali dolgozókat és családtagjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában