Helyi közélet

2018.09.30. 12:16

A modern negyed hírnök a jövőből

Valencia - A futurisztikus városrész a jövő századot vetíti előre.

Valencia - A futurisztikus városrész a jövő századot vetíti előre.

Spanyolország harmadik legnagyobb városa bővelkedik gyönyörű palotákban és középkori emlékekben, érdekes megoldás, ahogy az elterelt folyó medrében parkokat és sportpályákat alakítottak ki, de ami a legkülönlegesebb, az a modern negyed.

A város hőse

A Művészetek és Tudományok városa egy futurisztikus épületkomplexum, ami Európa egyik legimpozánsabb kulturális és tudományos központja, fő területei között hatalmas vízfelszín terül el. Az Umbracle egy pálmafákkal, virágokkal díszített park, olyan, akár egy dzsungelfolyosó. A Tudomány múzeuma interaktív múzeum, az Oceanografic akvárium a kontinens legnagyobb, tengeri állatokat bemutató akváriuma. A Reina Sofia Operaházra nézve a Csillagok háborúja jut az eszünkbe, az Ágora pedig egy multifunkcionális rendezvénycsarnok. Nem mindennapi a komplexum melletti híd sem, ami ugyancsak a következő század előhírnöke.

A város, ahonnan a paella származik, egy hőst is adott az országnak: El Cid-et, a mórok elleni felszabadító háború hadvezérét, mondák és dalok hősét, akinek alakját a költészet is híressé tette.

Csapataival a keresztények seregében harcolt a mórok ellen, majd a mórok soraiban a keresztény királyokkal szemben, aszerint ahogy az érdeke kívánta. Száműzték, majd visszahívták, később újból megrágalmazták, 1092-ben azonban meghódította Valenciát, amelyet haláláig védett a keresztények és a mórok ellen is.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában