Helyi közélet

2018.09.21. 09:52

Az aszály ellenére is elfogadható a dohány minőség

Nyíregyháza - Megkezdte az idén termett, mesterséges szárítású dohányok felvásárlását az ULT Magyarország Kft.

Nyíregyháza - Megkezdte az idén termett, mesterséges szárítású dohányok felvásárlását az ULT Magyarország Kft. A termeltető nyíregyházi cégnél mintegy 3 ezer tonna termés felvásárlásával számolnak. Az egy hete indult beváltás tapasztalatai szerint a napi 70-80 tonna átvétele november második feléig tart majd.

Belső felvásárlási rendszer

– Minden megtermett dohánylevelet felvásárolunk a termelőinktől, mely a 2018-as termesztési szezontól alkalmazott belső elvárási rendszerünknek megfelel. Az eddigi tapasztalatok szerint a megtermett dohány minősége az aszályos időjárás ellenére is elfogadható. Természetesen a minőség minden termelőnél eltérő a termelő termesztési körülményeinek és az alkalmazott termesztési technológiának megfelelően – nyilatkozta az ULT Magyarország Kft. agronómiai igazgatója.

Fekete Tibor hozzátette. a természetes szárítású, Burley dohányok felvásárlása várhatóan december elején kezdődik a termelőink értékesítési szándéka és lehetőségei szerint.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában